22/03/2021 | Leestijd 3 minuten

5 tips voor meer werkgeluk

Het is je misschien ontgaan, maar 20 maart was de Internationale Dag van het Werkgeluk. En dat is niet voor niets. Want: happy job = happy life! We werken gemiddeld 60.000 uur in ons leven. Laten we ons best doen om daar zo veel mogelijk gelukkige uren van te maken. Maar soms hebben we gewoon even een duwtje in de rug nodig om tevreden aan onze werkdag te beginnen. Werk in de Winkel zou Werk in de Winkel niet zijn, als we je daar niet mee op weg willen helpen. 

5 tips voor meer werkgeluk

Waar zit werkgeluk in? 

Wist je dat werkgeluk voor 50% is aangelegd, 10% wordt bepaald door omstandigheden en maar liefst 40% uit bewust gedrag? Dat betekent dat we zelf voor een groot deel invloed hebben op hoe blij we zijn met onze baan. 

Denk aan de toekomst

Hoe gelukkig je nu ook op je plek zit – of niet – heb je ook al nagedacht hoe jouw loopbaan er over vijf, tien of twintig jaar uitziet? Door jezelf te ontwikkelen en te blijven reflecteren, sta je steviger in je schoenen als je ooit zonder werk komt te zitten, of toe bent aan een nieuwe functie. 

Werken aan je werkgeluk? Hier een paar handige bronnen: 

  1. Je kunt nu een gratis opleiding doen via NL Leer Door, t.w.v. van € 1250,- per persoon. Je kunt je inschrijven als team (reken maar uit wat je dan bespaart!) of individueel een opleiding doen. Wees er snel bij, want het maximum aantal aanmeldingen is bijna bereikt.
  2. Via het loopbaanplatform Youfit@retail kun je verschillende workshops volgen, zoals op 1 april Wat er Allemaal in je Zit en op 13 april Presenteer Jezelf Als Merk. Hoe presenteer jij jezelf? Ontdek vooral wat jij leuk vindt, en wat jij nog meer kan bereiken. Als je weet waar jouw drijfveren liggen, weet je ook beter welke taken wel en niet bij jou passen. 
  3. Op het loopbaanplatform van Youfit@retail vind je trouwens ook vele andere tips, test en praktische informatie om de regie in handen te nemen van jouw carrière.
  4. Zou je wel een advies willen over je loopbaan, welk werk het beste bij je past, of hoe je het beste uit jezelf kunt halen? Maak dan eens gratis en vrijblijvend een afspraak met een van de coaches van De Unie of van Youfit@retail. Zij kunnen met jou meekijken naar de stip aan de horizon. Samen kunnen jullie een goede route uitstippelen van jouw carrière.
  5.  De website van Werk in de Winkel staat vol  gratis video’s, e-learnings en inspiratie om jezelf te ontwikkelen als medewerker. Kijk op deze pagina om vanuit huis je kennis op pijl te houden. 
  6. ‘Wat kost het om mezelf te ontwikkelen?’, denk je misschien. Daar is iets slims voor bedacht. Sinds oktober 2020 kunnen werknemers gebruik maken van een individueel ontwikkelbudget om te groeien in hun werk. Meer informatie over jouw individuele ontwikkelbudget vind je op deze pagina.  

Meer weten?

Wil je met een loopbaancoach praten? De ervaren en onafhankelijke coaches van De Unie sparren graag met je. Gratis en op afstand. Ook de coaches van Youfit staan voor je klaar voor gratis loopbaanadvies.

Meer info