Werken in de retail

Met het werken in de detailhandel sta je midden in de samenleving. Als retailmedewerker werk je bij winkels en bedrijven die producten en diensten voor particulier gebruik direct aan de consument verkopen. De meeste bedrijven in de winkelstraat vallen dus onder de detailhandel, van schoenenwinkels tot woonwinkels. Wat kun je verwachten van werken in de detailhandel? Veel sociaal contact, veel verschillende mensen en ontzettend veel verschillende mogelijkheden!

Welke competenties heb je nodig voor in de retail werken?

Vacatures in de retail

Werk in de detailhandel neemt af door de groei van online winkels. Juist nu is werken in de retail daarom juist belangrijk voor de mensen die naar winkels toekomen voor aandacht en goede service. Werken bij winkels in de detailhandel vereist daarom goede communicatieve vaardigheden, passie voor het product of de winkel, zorgvuldigheid als verkoper, flexibiliteit in uren en een goede conditie om je dag in dag uit in te zetten in de winkel.

Werken in de detailhandel

Banen in retail zijn erg divers, van verkoopmedewerker tot werken in het management. Er zijn veel fulltime banen, maar ook veel bijbaantjes in de detailhandel. Naast het sociale aspect, biedt werken in de detailhandel nog meer voordelen. Denk hierbij aan fijne arbeidsomstandigheden en een goed CAO, waarin deze voorwaarden en het salaris voor in de detailhandel ligt vastgelegd. Er zijn algemene afspraken vastgelegd, maar voor de verschillende branches zijn er ook aparte modules opgenomen.