Werken bij een modezaak | Tips

Werken bij een modezaak is elke dag anders. Als onderdeel van de detailhandel verkopen ze producten en diensten direct aan consumenten. Tijdens het werken bij een modezaak kom je daarom elke dag in aanraking met veel verschillende mensen en is elke dag anders. In de detailhandel zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden, van verkoopmedewerker tot bijdragen aan de communicatie van het bedrijf. Werken in retail is flexibel, divers en heeft veel doorstroommogelijkheden.

werken in modezaak. welke eigenschappen voor modezaak

Ben jij geschikt voor de retail?

Een modezaak is onderdeel van de detailhandel en staat daarmee tussen groothandels en consumenten. Dit is een belangrijk onderdeel van iedere winkelstraat in Nederland. Zeker nu digitale winkels steeds groter worden, is het belangrijk mensen in het echt goed advies te kunnen geven en een goede service te bieden. Vacatures voor het solliciteren bij een modezaak vragen daarom vaak naar de volgende kwaliteiten:

  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Passie voor en kennis over het assortiment
  • Klanten voorzien van deskundig advies
  • Oog voor detail
  • Commerciele vaardigheden
  • Representatief uiterlijk
     

Voordelen van bij een modezaak werken

Werken bij een modezaak heeft naast de vele mogelijkheden en de dynamische omgeving nog meer voordelen. Detailhandels werken namelijk via het CAO Retail Non-Food. In het CAO zijn onder andere algemene afspraken opgenomen, eisen voor de arbeidsomstandigheden en het salaris. Het salaris bij een modezaak is ook opgenomen in het CAO, in de desbetreffende bijlage. Aangezien de detailhandel erg breed is, zijn er namelijk ook aparte modules en bijlagen opgenomen voor de verschillende branches die tot retail behoren.
 

Starten bij een modezaak

Werken in de retail is dynamisch en sociaal werk. Elke dag is anders, waardoor er van medewerkers in de retail flexibiliteit verwacht wordt, of dat nu is voor een fulltime baan bij een modezaak of voor een bijbaantje bij een modezaak. Voor meer informatie over de algemene CAO-afspraken, afspraken tussen werkgevers en medewerkers en het salaris voor verschillende medewerkers binnen de detailhandel kun je eenvoudig de CAO tool op onze site raadplegen, hierin vind je alles over werken bij een modezaak.