Gratis opleidingen | NL Leert Door

Een gratis opleiding volgen ter waarde van minimaal € 1.250,-? Dat kan! Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk voor nu en voor jouw toekomst. En het mooie is dat je nu gratis een opleiding kan volgen. De overheid betaalt namelijk de kosten voor medewerkers die werkzaam zijn in de retail non-food via de subsidie van NL Leert Door.

Scholing levert je heel veel op


Update 28 september 2021

De opleiding voor Detex Manager zit vol. Er zijn nu 500 medewerkers druk aan het trainen! Bij OVD Opleidingen zijn nog maar 100 van de 1500 plaatsen vrij. Kies samen met je collega’s (minimaal 10) een training uit het aanbod van OVD,  Dan kan je werkgever zich aanmelden om een heel team op te geven.


Als medewerker draagt scholing bij aan jouw eigen werkplezier. Je ontwikkelt en investeert in jezelf én je doet nieuwe kennis en vaardigheden op die je direct in de praktijk kan brengen! Daardoor sta je niet  alleen zelfverzekerder op de werkvloer maar verbeter je ook jouw positie op de arbeidsmarkt. En dat is belangrijk, zeker in onzekere tijden. 

Voordelen van scholing voor werkgevers

Ben je werkgever? Dan zijn er ook tal van goede redenen om medewerkers aan scholing te laten doen. Wist je dat scholing van jouw medewerkers positief bijdraagt aan de omzet? Het zorgt daarnaast voor meer gemotiveerde medewerkers. En met de kennis en vaardigheiden die ze hebben opgedaan kunnen zij klanten beter helpen, met als resultaat: meer klantbinding en verkopen. Als je medewerkers stimuleert om zichzelf te laten scholen en ontwikkelen levert dat een win-win situatie op voor zowel werkgevers als je medewerkers.

Voor wie zijn de gratis opleidingen?

De opleidingen via NL Leert Door zijn bestemd voor retailmedewerkers van 18 jaar tot en met de AOW-gerechtigde leeftijd. 

Welke opleidingen zijn er?

Er zijn 7 retail-opleidingen geselecteerd waar je uit kunt kiezen (zie hieronder). De reguliere prijs van de trainingen bedraagt minimaal € 1.250,-, maar door de subsidie vanuit het Ministerie van SZW zijn deze opleidingen nu tijdelijk volledig gratis. 

Wanneer starten de trainingen?

De opleidingen kunnen tot 31 december 2021 worden gevolgd. Je kunt dus ook nog in het najaar starten. Ze worden online of klassikaal/groepsgewijs (10 tot 14 deelnemers) gegeven. Afhankelijk van de maatregelen van het RIVM zullen deze online of fysiek plaatsvinden. Je kunt jezelf aanmelden of jouw werkgever kan (een deel van) jullie team opgeven. Na afloop van de training ontvang je een certificaat.

Interesse? Meld je snel aan, want vol is vol!

In de retail non-food werken 170.000 medewerkers. Er zijn slechts 2.000 trainingsplekken beschikbaar. Dus meld je bij interesse snel aan, want vol is ook écht vol!  Als je wilt deelnemen aan een opleiding dan hoef je jezelf, of jouw team, alleen maar aan te melden bij DETEX Opleidingen of OVD Opleidingen. Zij handelen ook het administratieve gedeelte verder af. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de opleidingen bij  NL leert door met OVD-opleidingen en DETEX Opleidingen.

Verkooptraining
Verkooptraining

Leer je klanten enthousiast te maken voor de winkel. In deze training krijg je door middel van onze unieke matrix in één oogopslag het verkoop-/adviesproces te zien en leer je hoe je van de klanten in de winkel fans maakt. Aan het eind van de training ben je in staat het maximale uit het verkoopproces te halen.

Meer info  -->

DETEX Opleiding Manager (Mode- schoenen- en sport)
DETEX Opleiding Manager (Mode- schoenen- en sport)

Wil je graag een opleiding volgen die is gericht op het management in de mode-, schoenen-, en sportretail? Met deze opleiding kun je je managementvaardigheden nog verder vergroten.

Meer info  -->

Commerciële vaardigheden en sales
Commerciële vaardigheden en sales

In deze training gaat de deelnemer oefenen met het voeren van commerciële vaardigheden die hij tegenkomt in de werkpraktijk. De theorie die aangereikt wordt, dient als basis voor deze oefeningen.

Meer info  -->

Basiscursus logistiek medewerker
Basiscursus logistiek medewerker

Tijdens deze 3-daagse training leer je over logistieke processen en werkzaamheden. Je ontwikkelt alle benodigde skills die een logistiek medewerker nodig heeft om het vak goed uit de voeren.

Meer info  -->

Vitaliteitstraining
Vitaliteitstraining

Een energieke en praktische training waarin leidinggevenden concrete handvatten en tools krijgen om hun eigen vitaliteit en die van de medewerkers van het team te verhogen en uitval te voorkomen.

Meer info  -->

Operationeel Management
Operationeel Management

Managers leren tijdens deze training hoe je alle operationele onderdelen, zoals logistiek, personele bezetting, winkelverzorging etc. op de goede manier kunt voeren en onderdeel laat zijn van het winkelmanagement.

Meer info  -->

Groene Klimaatplein Ambassadeur
Groene Klimaatplein Ambassadeur

Je leert in deze training wat je als groene klimaatpleinambassadeur moet weten over onder andere over goede grond, bomen en planten die tegen droogte kunnen, klimaatmaatregels en hoe je een bio-diverse tuin kunt realiseren.

Meer info  -->