Gratis opleidingen | NL Leert Door

[Regeling NL Leert Door niet langer van toepassing] 

Medewerkers in de retail kunnen zich via de Rijkssubsidie van NL Leert Door gratis inschrijven voor uiteenlopende opleidingen (zie hieronder). De regeling was in 2020 en 2021 een groot succes. In 2022 is deze actie verlengd en is er een nieuw aanbod van opleidingen. Je kunt tot 31 december 2022 gebruik maken van de regeling. De regeling is inmiddels niet meer van kracht. Kijk hier voor de mogelijkheden voor korting of subsidie op een opleiding. E-academy biedt gratis online opleidingen op het gebied van e-commerce.


Waarom een opleiding doen?

Als medewerker kan scholing een blelangrijk bijdrage leveren aan jouw eigen werkplezier. Je  investeert in jezelf, ontwikkelt je én je doet nieuwe kennis en vaardigheden op die je direct in de praktijk kan brengen! Daardoor sta je niet  alleen zelfverzekerder op de werkvloer, maar verbeter je ook jouw positie op de arbeidsmarkt. En dat is belangrijk, zeker gezien er veel ontwikkelingen zijn in de detailhandel. 

Welke opleidingen zijn er?

OVD Opleidingen biedt in het kader van NL Leer Door 25 verschillende trainingen, varierend van trainingen op het gebied van veiligheid en agressie, gastvrijheid, verkoop, vitaliteit, leidinggeven, logistiek en nog veel meer. Er zijn 2-daagse, 3-daagse tot trainingen van meer dagen. De trainingen zijn een unieke combinatie van online leren, theorielessen en praktijkopdrachten. De reguliere prijs van de trainingen bedraagt € 575,- tot € 1.650,-, maar door de subsidie van NL Leert Door zijn deze trainingen nu tijdelijk volledig gratis.

Bij Detex opleidingen kun je managementvaardigheden aanscherpen met de cursus Retail Manager. Deze cursus bestaat uit drie onderdelen die elkaar aanvullen en versterken. Je kunt ook gratis de Training Verkoop en Hospitality volgen. Hiermee leer je verkooptechnieken zo toe te passen dat je de kans vergroot op een succesvolle verkoop. Beide trainingen zijn in samenwerking met Van Kraaij Educatie opgesteld. 
Kijk hier voor meer informatie.

Van Kraaij Educatie heeft een scholingsaanbod ontwikkeld dat zich speciaal richt op de retail. Er zijn meer dan 15 trainingen rond verschillenden thema’s, zoals leidinggeven, marketing en verkoopvaardigheden. Zo zijn er cursussen voor leidinggevenden die hun managementvaardigheden willen verbeteren. Er zijn marketingtrainingen over het gebruik van Instagram, loyale klanten en digitalisering, en je kunt je kennis over verkoop en hospitality vergroten. Op de website kun je door middel van het zoekfilter gemakkelijk het hele scholingsaanbod voor de retail bekijken, en selecteren welk training het beste bij je past. Al deze trainingen zijn gratis te volgen door de subsidie van NL Leer Door.
Bekijk hier het aanbod 

Blij met een gratis opleiding

Ben je nieuwsgierig hoe het is om een gratis opleiding via NL Leert Door te doen? Bekijk dan hier de video’s waarin winkelmedewerkers hun ervaring delen.

Interesse? Meld je snel aan, want vol is vol!

In de retail non-food werken 170.000 medewerkers. Er zijn via de opleiders een beperkt aantal trainingsplekken beschikbaar. Dus meld je bij interesse snel aan, want vol is ook écht vol!  De opleidingen via NL Leert Door zijn bestemd voor retailmedewerkers van 18 jaar tot en met de AOW-gerechtigde leeftijd. Als je wilt deelnemen aan een opleiding dan hoef je jezelf, of jouw team, alleen maar aan te melden bij de opleiders van je keuze. Zij handelen ook het administratieve gedeelte verder af en zorgen voor informatie over de start en locatie van de trainingen. 

Compleet aanbod trainingen

Kijk voor een overzicht van alle scholingsmogelijkheden op de site Hoe werkt Nederland.nl.