07/10/2021 | Leestijd 2 minuten

Woonwinkel Eijerkamp zet duurzame stappen. Talita Kalloe vertelt erover in haar blog

Niet alleen ons interieur is soms toe aan een upgrade. Ook interieurwinkels mogen meebewegen met de tijdsgeest. Eijerkamp in Zutphen bestaat al meer dan negentig jaar, en zet op dit moment concrete stappen richting een eerlijkere (woon)wereld. Zo vertelt duurzame ondernemer Talita Kalloe in een blog op haar website Soul Stores.

Woonwinkel Eijerkamp zet duurzame stappen. Talita Kalloe vertelt erover in haar blog

Eijerkamp dynastie

Als middelbare scholier fietste Talita vroeger elke dag langs een groot huis met een uitgebreide volière aan raceduiven in Warnsveld. Ze wist: hier woonde de familie Eijerkamp. Nu, jaren later, bezoekt Talita de winkel in Zutphen. “In alle eerlijkheid zag ik Eijerkamp als een wat verouderde woonwinkel omdat ik de winkel van vroeger nog als referentiekader had. Maar niets bleek minder waar. Het is een moderne woonwinkel vol prachtige Dutch Design met een goed verhaal. Hier zou ik zonder pardon alles kunnen vinden voor het inrichten van m’n eigen huis.”

Fast furniture

Talita: “Ik leer dat Eijerkamp bezig is met een duurzame transitie. Niet alleen uit intrinsieke motivatie, maar ook omdat klanten erom vragen. Een goed teken dus. Maar zoals bij iedere transitie, gaat het verduurzamen geleidelijk, in kleine stappen. Dit werkt zowel door van binnenuit, als op de winkelvloer. Zo worden de twee winkels met een totale oppervlakte van 55.000 m2 verlicht met led-verlichting voor energiebesparing. Klanten krijgen papieren- en jute tassen mee naar huis. En de bezorgers nemen al het verpakkingsmateriaal van bezorgde meubels ook weer mee terug om zelf te scheiden. (…) Eijerkamp werkt bovendien actief samen met merken om duurzame alternatieven beschikbaar te maken in hun assortiment.” 

De volledige blog van Talita lees je op haar website Soul Stores

Je stem uitbrengen met je portemonnee

Soul Stores is een handige online platform waarmee je de mooiste winkels kunt vinden die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Perfect voor iedereen die wel duurzaam wil shoppen, maar niet helemaal weet hoe.  ‘Je kunt elke dag je stem uitbrengen met je portemonnee’, vertelde Talita eerder al eens in in een interview over haar bedrijf Soul Stores

Meer weten?

Steeds meer bedrijven doen aan duurzaamheid. Bij Meneer van Hout zijn ze donateur van Trees for All en wordt er één nieuwe boom per drie verkochte meubelen geplant.

Meer info