18/05/2021 | Leestijd 3 minuten

Woontrend #3 van 2021: Recentered Stage

‘All the world is a stage’, schreef de iconische William Shakespeare ooit. De wereld van 2021 is inderdaad één groot podium waar iedereen zijn zegje moet kunnen doen. Dat zorgt voor conflict en compromis. De woontrend #3 van 2021, Recentered Stage, geeft een ‘jazzy’ geheel van contrasten. Waar de eerdergenoemde trends Human Touch en Balanced Biotope nog zachtheid uitstraalden, staat Recentered Stage voor theatraal, hoekig en geometrisch. Felle kleuren naast pastelkleuren. 

Woontrend #3 van 2021: Recentered Stage

Recentered Stage is ontstaan vanuit de waardetrend 'TAKE A STAND'. Opkomen voor jouw rechten, waarden en visie staat hierbij centraal. We slikken de wereldwijde veranderingen niet voor zoete koek. 

Vormen: geometrisch

De vormen van Recentered Stage zijn geometrisch en worden speels toegepast, alsof ze uit een blokkendoos afkomstig zijn. Door gebruik te maken van trappen, verhogingen en scheidingswanden krijgen ruimten een nieuwe dimensie. 

Kleuren: zoet met krachtig

We bekennen kleur, omdat we graag uitdragen waar we voor staan. Dus binnen de woontrend Recentered Stage zijn de kleuren enorm divers. Colourblocking to the max! Zoete pasteltinten zoals babyroze staan tegenover uitgesproken krachtpatsers zoals koningsblauw. Opvallende combinaties zorgen voor een kleurrijk, contrastrijk en speels geheel, maar wordt - door de pasteltinten - nooit schreeuwend. 

Materialen: metalen vaas 

De materialen zijn in de Recentered Stage-trend van ondergeschikt belang. Het kleurgebruik heeft de overhand. Toch is er nog iets nieuws te ontdekken. Namelijk: decoratieve vazen in metaaluitvoering. 

Dessins 

De dessins van Recentered Stage zijn opgebouwd uit geometrische vormen. Soms overlappen deze grafische patronen elkaar waardoor er diepte in de dessins ontstaat. 

Benieuwd naar de andere woontrends van 2021? Bekijk dan ook Human TouchBalanced Biotope en Interstellar Mirage

Zo lees je de trends 

Aan de basis van de trends staat de tijdsgeest CHANGE REACTION. Hier volgt een beeld van wat er gebeurt, waar de consument behoefte aan heeft en waarom deze behoefte ontstaat, dit zijn de waardetrends. Deze informatie leidt uiteindelijk tot kleur-, materiaalgebruik en vormgeving die zijn samengevat in de vier woontrends: Human Touch, Balanced Bioptope, Recentered Stage en Interstellar Mirage.

Tip: bestel de trendwaaier

Wist je dat INretail een handige trendwaaier paraat heeft, zodat je altijd de trends en bijbehorende kleurkaarten paraat hebt? Dat is handig voor je adviesgesprekken met de klant. De waaier is voor 35 euro te bestellen en is gratis voor leden van INretail. 

Meer weten?

Aan de basis van de huidige woontrends staat het overkoepelende thema CHANGE REACTION waarmee trendwatchers en andere stijlexperts de tijdsgeest van 2021 aanduiden. Meer weten over de tijdsgeest van 2021? Klik dan hier.

Meer info