07/04/2021 | Leestijd 3 minuten

Woontrend #1 van 2021: Human Touch

We zijn ‘only human’. Dat blijkt maar weer uit de woontrend van 2021: Human Touch. Onze gezondheid en menselijkheid staan hoog in het vaandel. Binnen de woontrend Human Touch zien we veel organische vormen, kleuren, materialen en dessins. De behaaglijke ronde vormen waren al een tijdje in trek. Maar nu, aangevuld met de aardse kleuren van 2021, zijn ze een extra warm welkom.  

Woontrend #1 van 2021: Human Touch

Vormen: als lichamelijke rondingen 

De naam zegt het eigenlijk al. Human Touch staat voor menselijke vormen. Organische lijnen doen denken aan lichamelijke rondingen, rimpels en andere natuurlijkheden. Binnen deze woontrend lijkt er nauwelijks ruimte voor scherpe hoeken en rechte lijnen. De hoofdrol van de interieurstijl is duidelijk weggelegd voor afgeronde hoeken en cirkels. Daardoor doet de ruimte vriendelijk, zacht en vertrouwd aan. Ronde vormen doen ons immers denken aan de natuur en werken derhalve kalmerend. 

woontrend Human Touch

Kleuren: zonnig en warm 

Geel is nog altijd geen spatje te veel. Niet voor niets verklaarde Flexa het zonnige Brave Ground (een goudgele tint) tot kleur van 2021 en bewondert kleurenbijbel Pantone het hoopgevende Illuminating naast het kalmerende Ultimate Grey. De kleuren van Human Touch zijn afgeleid van huidtinten, zowel licht als donker: beige, zalmroze, zacht oranje en bruin. Accentkleuren zijn lila en okergeel.  

Materialen: onregelmatig 

De materialen van Human Touch zijn divers en zijn zowel natuurlijk als kunstmatig. Over het algemeen hebben ze een organische en onregelmatige oppervlaktestructuur, meestal met een matte uitstraling. Ribbelstructuren – van bijvoorbeeld ribfluweel - duiken veelvuldig op.  

Dessins

Dessins zijn in het thema Human Touch van ondergeschikt belang. Maar als ze worden toegepast, vaak zijn deze opgebouwd uit vage vlek- en veegpatronen of organische structuren.  
Benieuwd naar de andere woontrends van 2021? Bekijk dan ook Balanced Biotope, Recentered Stage en Interstellar Mirage

Zo lees je de trends 

Aan de basis van de trends staat de tijdsgeest CHANGE REACTION. We beseffen ons meer dan ooit hoe kwetsbaar we zijn als mens. Eén virus kan de maatschappij en ons dagelijks leven totaal ontwrichten. Hier volgt een beeld van wat er gebeurt, waar de consument behoefte aan heeft en waarom deze behoefte ontstaat, dit zijn de waardetrends. Deze informatie leidt uiteindelijk tot kleur-, materiaalgebruik en vormgeving die zijn samengevat in de vier woontrends: Human Touch, Balanced Bioptope, Recentered Stage en Interstellar Mirage. De stijl Human Touch komt voort uit de waardetrend BE MENKIND.

Tip: bestel de trendwaaier

Wist je dat INretail een handige trendwaaier paraat heeft, zodat je altijd de trends en bijbehorende kleurkaarten paraat hebt? Dat is handig voor je adviesgesprekken met de klant. De waaier is voor 35 euro te bestellen en is gratis voor leden van INretail. 

Meer weten?

Aan de basis van de huidige woontrends staat het overkoepelende thema CHANGE REACTION waarmee trendwatchers en andere stijlexperts de tijdsgeest van 2021 aanduiden. Meer weten over de tijdsgeest van 2021? Klik dan hier.

Meer info