07/04/2021 | Leestijd 3 minuten

Woontrend #4 van 2021: Interstellar Mirage

Interstellar Mirage. Zo wordt de vierde woontrend van 2021 genoemd. De naam doet denken aan ruimtereizen. Aan technologische superkrachten. Aan verbeterde wereldwijde communicatie, digitale meetings en het razendsnelle 5G-netwerk. Deze ontwikkelingen uiten zich in een futuristische interieurstijl met glanzende, transparante metallic materialen en neon accenten. 

Woontrend #4 van 2021: Interstellar Mirage

Vormen: futuristisch organisch 

De futuristische vormen van Interstellar Mirage verwijzen niet alleen naar de toekomst en moderniteit, maar benadrukken door hun organische karakter nog altijd natuur en menselijkheid. Als een samensmelting van technologische vooruitgang en duurzaamheid. Vooral de cirkel en de bolvorm staan centraal – wellicht als referentie aan onze planeet. 

Kleuren: vervreemdend 

Interstellar Mirage kent een merkwaardig kleurpallet van koele pastels gecombineerd met warme aardetinten. Dat geeft een vervreemdend effect, en dat is ook precies de bedoeling. Tevens zien we accenten van felroze en blauw, neonkleuren en metallic tinten. 

Materialen: glad en strak 

De materialen van Interstellar Mirage zijn glanzend, gekleurd, transparant, spiegelend en hoofdzakelijk glad en strak. Ze hebben een opvallende soms vervreemdende futuristische uitstraling. 

Dessins: rond en minimalistisch 

Cirkels, druppels, golven & geometrisch. Daaruit bestaan de minimalistische dessins van Interstellar Mirage. 

Benieuwd naar de andere woontrends van 2021? Bekijk dan ook Human TouchBalanced Biotope en Recentered Stage

Zo lees je de trends 

Aan de basis van de trends staat de tijdsgeest CHANGE REACTION. Hier volgt een beeld van wat er gebeurt, waar de consument behoefte aan heeft en waarom deze behoefte ontstaat, dit zijn de waardetrends. Deze informatie leidt uiteindelijk tot kleur-, materiaalgebruik en vormgeving die zijn samengevat in de vier woontrends: Human Touch, Balanced Bioptope, Recentered Stage en Interstellar Mirage. Interstellar Mirage is ontstaan vanuit de waardetrend 'PICK YOUR CHERRIES'. 

Tip: bestel de trendwaaier

Wist je dat INretail een handige trendwaaier paraat heeft, zodat je altijd de trends en bijbehorende kleurkaarten paraat hebt? Dat is handig voor je adviesgesprekken met de klant. De waaier is voor 35 euro te bestellen en is gratis voor leden van INretail. 

Meer weten?

Aan de basis van de huidige woontrends staat het overkoepelende thema CHANGE REACTION waarmee trendwatchers en andere stijlexperts de tijdsgeest van 2021 aanduiden. Meer weten over de tijdsgeest van 2021? Klik dan hier.

Meer info