12/12/2016 | Leestijd 3 minuten

Heb jij je zorgverzekering voor 2017 al geregeld?

De decembermaand is begonnen. De winkels stromen vol mensen die er met de feestdagen op hun best uit willen zien en dus flink gaan shoppen voor de perfecte outfit. Ook de altijd bekende ‘uitsteller’ die nog even last minute een kerstcadeau probeert te scoren laat zich weer zien. Maar dit is ook de tijd om tussen de drukte door naar je zorgverzekering te kijken. Want je wilt volgend jaar niet voor verrassingen komen te staan, toch? Wij helpen je graag!

Heb jij je zorgverzekering voor 2017 al geregeld?

Stijgende premies
Alle zorgverzekeraars hebben voor 2017 hun premie moeten verhogen. Hier zijn allerlei redenen voor.  Voor 2017 verwacht het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bijvoorbeeld een toename van de zorgkosten. Onder andere door de vergrijzing en medische ontwikkelingen. Daarnaast komt in 2017 een aantal nieuwe behandelingen voor vergoeding in aanmerking. Dit zie je terug in de premie. Bekijk ook deze video van zorgverzekeraar VGZ met extra uitleg.

Overstappen of blijven zitten?
Je hebt halverwege november je nieuwe polis ontvangen. Hierop zie je wat je premie in 2017 wordt, wat je komend jaar vergoed kunt krijgen en wat er verandert ten opzichte van dit jaar. Ben je hier nog tevreden mee? Dan hoef je niets te doen. Je huidige zorgverzekeraar verlengt je verzekering automatisch. Wil je liever een lagere premie, hogere vergoedingen of meer keuzevrijheid? Dan is nu je kans om over te stappen.  Je hebt tot en met 31 december de tijd om je oude verzekering op te zeggen. Daarna kun je tot en met 31 januari 2017 een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Wat zijn je opties?
Bij je keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar kun je op een aantal dingen letten:

  • De hoeveelheid zorg die je verwacht nodig te hebben in 2017. Heb je een goede gezondheid? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoger eigen risico, waardoor de premie omlaag gaat. Heb je veel zorg nodig? Dan wil je een zorgverzekering die jouw zorg goed vergoed, zonder dat je hiervoor te veel zelf moet betalen.
  • Hoe belangrijk je keuzevrijheid vindt. Wil je zelf je arts of apotheek kunnen kiezen? Ga dan voor een natura- of restitutieverzekering. Heb je liever minder keuzevrijheid en een lagere premie? Dan heb je misschien genoeg aan een budgetpolis.

Scherpe premie plus korting via Werk in de Winkel!
Zeker weten dat je ruime vergoedingen krijgt, maar niet te veel betaalt? Dan kun je kiezen voor een collectieve zorgverzekering bij VGZ via Werk in de Winkel. Je kunt zelf je pakket samenstellen én je krijgt korting op je premie. Zo betaal je nooit meer dan nodig is. VGZ zegt automatisch je oude verzekering op als je vóór 1 januari bij hen een nieuwe afsluit. Dan hoef je dat zelf dus niet te doen. Lekker makkelijk. Meer weten? Kijk dan meteen even op www.vgz.nl/inretail.


 Dit artikel is aangeleverd door onze partner VGZ.