Header image

Kom werken in de winkel

Er is bijna geen één plek om te werken zo spannend en tegelijkertijd zo gezellig als de winkelvloer. Niet alleen omdat je in de retail de hele dag verschillende mensen ontvangt en er van álles gebeurt, waardoor je ‘s avonds met leuke verhalen thuiskomt. Ook omdat er in de detailhandel veel verschillende functies zijn met net zo veel verschillende toffe taken. Adviseren, stylen, luisteren, vormgeven, etaleren, Instagrammen of even bijkletsen met vaste klanten… Als je het maakt in de retail, maak je mensen blij!
Check hier de leukste vacatures!

Tien redenen om in de retail werken:

1. Verschillende taken: Of je nu enorme verkoopskills hebt, een gevoel voor styling of ervan houdt om een magazijn perfect op orde te brengen of orders perfect te laten verlopen. In de retail doe je wat bij je past en maakt jouw vakkundigheid het verschil.

2. Geen dag is hetzelfdeJe werk wordt nooit saai. Het ene moment plaats je een outfitpost op Instagrammen het volgende moment help je een klant in de winkel. 

3. Je werkt tussen de mooiste artikelen: Ben je gek op schoenen. Of de laatste mode? Hou je van interieurdesign? Of ben je een fanatiek sporter? Waarom zou je van je hobby niet je beroep maken?

4. Wel of geen kantoorbaan? Winkel of webshop? De keuze is aan jou! Er zijn in de detailhandel net zulke uitdagende banen in de winkel als op kantoor!

5. Je bent op de hoogte van de nieuwste trends: Jij bent de expert! Ook je vrienden weten jou te vinden voor tips hoe ze hun nieuwe huis moeten inrichten of welke jeans goed staat. 

6. Je werkt samen met mensen/collega’s: en dat is vaak gezellig, want winkelmedewerkers zijn doorgaans zeer sociaal ingesteld. 

7. Plezier maakt plezier: Doordat je mensen gelukkig maakt, word je dat zelf automatisch ook. 

8. Je tovert een lach op iemand zijn gezicht: En wat is er mooier dan dat? Wat geeft er meer voldoening dan een glimlach? 

9. Leuke personeelskortingen: Kijk, dat is ook fijn, toch? Je shopt altijd goedkoper dan de rest van de wereld. 

10. Gevarieerde werktijden: 9 to 5 niks voor jou? In de retail heb je volop banen waarbij je een stuk flexibeler bent. 

 

Nieuwsgierig naar het werk in een winkel? Deze medewerkers gingen je voor: 
 

Jessica de Bruijn (24): “Deze baan als sneakerverkoper was in eerste instantie iets tijdelijks. Maar ik moet je eerlijk zeggen: het heeft mijn hart gestolen. Het product, de klanten, (…), ik geniet er onwijs van. Op dit moment leer ik veel in de praktijk: beter worden door te doen en klanten te spreken.”

Paul Berden (18): “Mijn vader nam me ooit mee naar de beroemde meubelbeurs, de Salone del Mobile in Milaan. Ik heb vol bewondering staan kijken hoe hij in het Engels discussieerde met leveranciers, tussen de mooiste stoffen en stalen... En dacht maar één ding: ‘Dat wil ik later ook!’

Lorella Rubino (23): “Ik werkte met kinderen, maar wilde iets nieuws. In de winkel waar mijn moeder werkt, stond een vacature open. Zij wist me enthousiast te maken om te solliciteren, ik dacht, waarom ook niet. Proberen kan altijd. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat? Ik werd op slag verliefd op de retail.”

 

Vacatures in de winkel
Vacatures in de winkel

Het barst van de leuke en bijzondere banen in de detailhandel! Zoek je een baan in de modezaak of in een woonwinkel? Check dan deze vacaturesites.

Meer info  -->

Gek op je werk
Gek op je werk

Nieuwsgierig naar wat een baan in de retail je allemaal kan brengen? Lees dan deze interviews waar de passie voor het vak vanaf spat!

Meer info  -->

Cao Retail Non-Food
Cao Retail Non-Food

Wil je weten wat je verdient of hoeveel vrije dagen je krijgt als je gaat werken in de retail non-food? Er is een eigen cao met alle afspraken.

Meer info  -->

Zo maak je je CV
Zo maak je je CV

Solliciteren? Met deze tips maak je een goed cv!

Meer info  -->

Sollicitatiegesprek: laat zien wie je bent
Sollicitatiegesprek: laat zien wie je bent

Solliciteren. Voor sommigen is het een leuke uitdaging, voor anderen is het een regelrechte ramp. Tips nodig? Lees dan verder!

Meer info  -->