Header image

Coronavirus

In Nederland gelden tal van maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Horeca, sportclubs en veel bedrijven zijn gesloten. Wat betekent het coronavirus voor als je in een winkel werkt? Op deze pagina vind je informatie en antwoorden op vragen over het coronavirus.

 

Veel gestelde vragen over corona

Wat betekent het coronavirus voor als je in een winkel werkt? We hebben de veelgestelde vragen over o.a. ziekmelden, verlof opnemen en minder werken op een rij gezet.

Meer info  

Zit je thuis? Blijf bij!

Kan je door het corona-virus op dit moment niet werken? Zorg dat je bij blijft! Op deze pagina vind je gratis e-learnings, inspirerende video’s met handige weetjes en nog veel meer praktische informatie om je kennis bij te spijkeren.

Meer info  

Toepassing CAO tijdens coronacrisis

Door het coronavirus kan het zijn dat er afspraken in de cao anders zijn. In dit artikel lees je hoe de cao wordt toegepast.

Meer info  

Youfit@retail biedt je een luisterend oor

Zet de impact van de coronacrisis op jouw werk in de winkel je aan het denken? Youfit@retail kan je helpen met vragen over je loopbaan.

Meer info  

Loopbaanadvies van vakbond De Unie

Je hebt nu de tijd om eens goed stil te staan bij je situatie, je zorgen en natuurlijk je werk. Of misschien wil je gewoon even stoom afblazen? De loopbaancoach op afstand helpt je graag verder.

Meer info  

Servicebalie Retail: Hulp bij zorgen

Heb je zorgen over je inkomen? of over hoe je in deze tijd kan zorgen voor een familielid? Je bent niet de enige! Daarom staan de medewerkers van de Servicebalie Retail iedere werkdag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Meer info  

Nieuwe richtlijnen om veilig te winkelen

Er zijn door de branche nieuwe richtlijnen gepubliceerd om verantwoord te winkelen tijdens de coronacrisis. De nieuwe regels staan op een poster dat in de etalage en in de winkel kan worden ophangen.

Meer info  

Gezamenlijk statement corona

Om deze moeilijke tijd zo goed mogelijk door te komen hebben de sociale partners bij de cao Retail Non-Food samen een statement uitgebracht.

Meer info  

Aanmelden nieuwsbrief  sign up for newsletter