Header image

Coronavirus

In Nederland gelden tal van maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Tot 19 januari 2021 zijn alle niet-essentiele winkels gesloten. Ook horeca, sportclubs en veel bedrijven zijn gesloten. Wat betekent het coronavirus voor als je in een winkel werkt? Op deze pagina vind je informatie en antwoorden op vragen over het coronavirus.

 

Toepassing CAO tijdens coronacrisis

Door het coronavirus kan het zijn dat er afspraken in de cao anders zijn. In dit artikel lees je hoe de cao wordt toegepast.

Meer info  

Veel gestelde vragen over corona

Wat betekent het coronavirus voor als je in een winkel werkt? We hebben de veelgestelde vragen over o.a. ziekmelden, verlof opnemen en minder werken op een rij gezet.

Meer info  

Richtlijnen mondkapjes

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan geldt per 1 december een mondkapjesplicht in publieke ruimtes. Dus ook in de winkel. We zetten alle regels, vragen en antwoorden voor je op een rij.

Meer info  

Veiligheid voorop

De maatregelen zijn weer aangescherpt en we bevinden ons in een gedeeltelijke lockdown. Hier vind je alle gevolgen voor jouw winkel op een rijtje.

Meer info  

Veilig winkelen

Om het bezoek aan een winkel zo veilig mogelijk te maken zijn er protocollen opgesteld. Nu zien we de laatste tijd dat consumenten iets soepeler omgaan met de richtlijnen die we kennen. Leer hier hoe je daarmee om kan gaan.

Meer info  

Zit je thuis? Blijf bij!

Kan je door het corona-virus op dit moment niet werken? Zorg dat je bij blijft! Op deze pagina vind je gratis e-learnings, inspirerende video’s met handige weetjes en nog veel meer praktische informatie om je kennis bij te spijkeren.

Meer info  

Youfit@retail biedt je een luisterend oor

Zet de impact van de coronacrisis op jouw werk in de winkel je aan het denken? Youfit@retail kan je helpen met vragen over je loopbaan.

Meer info  

Jouw talent in de winkel

De ervaren coaches van werknemersorganisatie De Unie sparren graag -gratis- met jou over je werk, je ontwikkeling en carrière. Zo ga je een mooie toekomst tegemoet!

Meer info  

Servicebalie Retail: Hulp bij zorgen

Heb je zorgen over je inkomen? of over hoe je in deze tijd kan zorgen voor een familielid? Je bent niet de enige! Daarom staan de medewerkers van de Servicebalie Retail iedere werkdag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Meer info  

Gezamenlijk statement corona

Om deze moeilijke tijd zo goed mogelijk door te komen hebben de sociale partners bij de cao Retail Non-Food samen een statement uitgebracht.

Meer info