29/09/2020 | Leestijd 2 minuten

Wat weet jij van jouw financiën? Nu én later?

Praten over geld doen de meeste mensen niet graag. Dat is niet erg, zo lang je goed weet hoe het met jouw geldzaken is gesteld. Inzicht in je financiën is meer dan weten hoeveel je verdient en wat je uitgaven zijn. Het is ook ontdekken welke keuzes je kunt maken. Zo kom je niet voor verassingen te staan.  

Wat weet jij van jouw financiën? Nu én later?

Weet jij hoe je er financieel voor staat? Wat je netto-inkomsten op dit moment zijn? En wat er in de toekomst gebeurt als er iets verandert in je werk- en privésituatie? Het is niet altijd makkelijk in te schatten wat de financiële gevolgen zijn van keuzes die je maakt of omstandigheden die ontstaan. Wat verandert er bijvoorbeeld als je een andere baan krijgt, of minder wilt gaan werken? Of wat je situatie wordt als jij of je partner met pensioen gaat. Kennis van je financiële situatie geeft je zekerheid en inzicht in de ruimte die je hebt om nieuwe stappen te zetten. 

Denk in mogelijkheden 

Gebrek aan dit inzicht maakt veranderingen in je werksituatie extra spannend. Vaak blijkt er meer mogelijk dan je denkt. Het kan zijn dat je hypotheek grotendeels is afgelost, je (spaar)geld apart hebt staan of aan het einde van je carrière al een behoorlijk pensioen hebt opgebouwd. Inzicht in je financiën stelt je in staat in mogelijkheden te denken.  

Zorg dat je weet hoe jij er op het gebied van geld voor staat en bepaal afhankelijk van jouw levensfase welke (financiële) ruimte je nodig hebt om een stap te zetten. Er zijn tal van manieren om jou daarbij te helpen. Denk aan persoonlijk financiële coaching, maar ook aan online hulpmiddelen om voor jezelf overzicht te realiseren. Zo leg je een goede basis voor het nemen van de juiste beslissingen voor jouw toekomst. 

Meer weten?

Er is een gratis online cursus die je helpt om meer grip te krijgen op je geld: ‘Uitkomen met je inkomen’. Voor je start wordt gevraagd naar een vouchercode. Voor werknemers in de retail is deze 816738. Tijdens de cursus krijg je op verschillende momenten de mogelijkheid om vragen te stellen aan een online coach voor vragen.

Meer info