21/05/2021 | Leestijd 4 minuten

Trots op je Werk: Elisa van DAKA Sport gaat voor goud

Ben jij trots op je werk? Dan ga je voor goud! Vergelijk het met sport. Een topsporter met liefde voor zijn club zal altijd ietsje harder rennen. Nou, zo’n sportmetafoor hebben ze bij DAKA Sport perfect begrepen. De winkelketen deed mee aan het project Trots op je Werk – dat bedrijven helpt om zichzelf te onderscheiden door de spannende ideeën van medewerkers zoals Elisa van der Velde.  

Trots op je Werk: Elisa van DAKA Sport gaat voor goud

DAKA Sport heeft 17 winkels, waaronder één reusachtig filiaal van 3000 vierkante meter in The Wall langs de A2 in Utrecht. Best een uitdaging dus, want hoe groter het bedrijf, hoe groter de taak om één herkenbare signatuur neer te zetten. “DAKA Sport kiest voor de identiteit van een super-servicegerichte shopping partner”, vertelt medewerker Elisa van der Velde. “En daar kan ik me helemaal in vinden!”

Goed in de wedstrijd

Elisa heeft de deelname aan Trots op je Werk als zeer positief ervaren: “Tijdens dit project krijgen mijn collega’s en ik alle vrijheid om zelf met ideeën te komen en te laten zien hoeveel we van sport houden. Je vóélt gewoon dat we het samen doen, hier bij DAKA Sport. Met onze teamspirit stralen we iets positiefs uit. Daar merkt de klant natuurlijk ook wat van.”

Kraampje met mandjes

Elisa: “Tijdens het project Trots op je Werk zijn mijn college Diana en ik op het idee gekomen om cadeautjes te verpakken in sportief cadeaupapier. Ook gaan we een kraampje neerzetten met mandjes voor jarige klanten: ze kunnen dan een verlanglijstje maken met mooie sportproducten. Vrienden of familie die iets voor de jarige willen kopen, kunnen dan kiezen.” 

Vrijheid & verantwoordelijkheid 

Elisa: “Vanaf mijn twintigste werk ik in de retail, waarvan nu één jaar bij DAKA Sport in Groningen. En ik kan je vertellen, ik vind het hier geweldig, in deze mooie grote winkel met fantastische collega’s en een enorm assortiment: van sport tot lifestyle, wintersport en sneakers. Het feit dat ik me zo verantwoordelijk voel, illustreert hoeveel vrijheid ik krijg. Dat heb ik nooit eerder gehad. Nu pas merk ik hoe fijn ik het vind om op deze manier te werken. En het mooiste is: ík profiteer er niet alleen van, maar de klant ook. Ik doe namelijk hard mijn best om de mensen te verwelkomen in mijn stukje winkel en krijg de ruimte om me écht op hen te richten.”

Eigen stukje winkel

Elisa: “Weet je wat ik nog het leukste vind aan werken bij DAKA? Geen dag is hetzelfde. Ik sta op de afdelingen Fashion, Sneakers en Outdoor, en mag deze naar hartenlust zelf inrichten. Meubels verplaatsen, paspoppen aankleden, het mag allemaal. Zo worden deze afdelingen echt míjn stukjes winkel.”

Beroemd

Elisa’s reputatie rijkt ver voor zich uit. “Soms word ik op straat weleens aangesproken door mensen die mij herkennen. Dan zeggen ze: ‘Je hebt me laatst zo goed geholpen! Ik kom binnenkort weer even langs.’ Daar ben ik dan wel trots op, omdat het een beetje voelt als mijn prestatie.”

Andere interviews

Het volledige interview met Elisa vind je op de website van Trots op je Werk. Ben je benieuwd geworden hoe ze bij DAKA Sport de inzet van Trots op je Werk hebben ingezet? Lees dan ook de interviews met directielid Willem Tap en storemanager Peter Lucken.

Jeans Centre

Van een sportwinkel naar een denimstore! Voor inspiratie kun je ook het interview lezen met medewerker Alida Veldwijk van Jeans Centre in Zwolle.  

Meer weten?

Trots op je Werkt helpt bedrijven met het bepalen van de identiteit. Het project onderzoekt samen met medewerkers van een bedrijf weke rol de organisatie wil vervullen en welke impact het bedrijf kan hebben op de consument en maatschappij. Het resultaat is een duidelijke, breed gedragen betekenis en rol. En collega’s die trots zijn op hun werk. Bedrijven kunnen zich aanmelden via de site. Trots op je werk in een samenwerking tussen De Unie en INretail en wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds.

Meer info