08/12/2022 | Leestijd 3 minuten

Tim (19) heeft een bijbaantje bij Trendhopper: "Superleuk!"

Daar waar veel jongeren bijbaantjes hebben in de supermarkt of de horeca werkt de 19-jarige Tim Verhoef sinds december 2021 in het weekend bij de Trendhopper in 's-Hertogenbosch en soms ook in het filiaal in Eindhoven. "Ik ben een vlotte prater, dat komt hier goed van pas!"

Tim (19) heeft een bijbaantje bij Trendhopper: "Superleuk!"

Hoe ben je in de woonbranche terechtgekomen?

"Ik had een bijbaantje in de horeca, maar kreeg eind vorig jaar de vraag of ik bij Trendhopper wilde komen werken. Mijn moeder, Patricia van Amelsvoort, is verkooptrainer in de woonbranche. Zij kreeg van Bart Reinders, de eigenaar van Trendhopper in 's-Hertogenbosch en Eindhoven, de vraag of ik niet bij hem wilde werken als verkoopmedewerker."

Wat deed jou besluiten 'ja' te zeggen?

"In de horeca heb ik altijd afgewassen. Daar miste ik het contact met mensen. In een woonwinkel heb je veel meer contact en de sfeer in de Trendhopper in Eindhoven sprak mij gelijk aan. Het filiaal in 's-Hertogenbosch was toen nog niet open."

Je moeder is verkooptrainer, wat steek je van haar op?

"Zij heeft het team in het begin een verkooptraining gegeven en natuurlijk krijg ik vanuit huis ook genoeg van haar mee, maar ook van mijn vader die sales manager is. Ik heb laatst bijvoorbeeld een keer korting gegeven aan een klant, maar dan ga ik achteraf toch nadenken of ik dat goed heb aangepakt. Dan denken ze allebei mee, dat is fijn.'

Wat heb je in de praktijk geleerd?

"Iedereen reageert anders als je ze aanspreekt. De één heeft er wel zin om geholpen te worden en wil zelfs graag dat je het hele aankoopproces assisteert, maar de ander zit daar helemaal niet op te wachten. Ook heb ik echt in de praktijk moeten leren om die laatste stap te zetten. 'Wilt u er een order van maken?' Die vraag moet je gewoon durven stellen. Mijn baas is echt een geweldige verkoper. Hij zegt: gewoon vragen! Je kunt ook altijd vragen waar de twijfel eventueel zit."

Wat is jouw kracht?

"Mijn vriendelijkheid en vrolijkheid. Ik wil er altijd iets leuks van maken met de klanten. Eerst een kopje of of thee aanbieden en ze op hun gemak stellen, dat vind ik belangrijk én leuk om te doen. Een grapje tussendoor doet het ook altijd goed."

Wanneer ga je met een tevreden gevoel naar huis?

"Ik leg de lat best hoog voor mijzelf en ben blij als ik één of twee dingen heb verkocht. Het allerbelangrijkste is echter dat je er het hoogst haalbare uit hebt gehaald. Het liefste verkoop ik veel, maar als ik er alles aan heb gedaan en ik heb de klant goed geadviseerd, dan is het ook ok."

Hoe zie je de toekomst?

"Voorlopig zit ik hier heel goed op mijn plek. Het is een hele leuke bijbaan. Ondertussen volg ik de mbo4-opleiding tot account manager en stiekem zie ik mijzelf later ook als sales manager werken, net als mijn vader."

Meer weten?

Het barst van de leuke en bijzondere banen in de woonbranche, ook als het gaat om bijbanen of part time banen. Op vacaturesite wonen.nl vind je honderden aantrekkelijke vacatures.

Meer info