01/08/2020 | Leestijd 4 minuten

Ira Buijtenhuijs: “Mijn drive is dat ik me wil blijven ontwikkelen.”

Wil je met plezier werken een vooral energie uit je baan halen? Loopbaancoaching kan daarbij van toegevoegde waarde zijn, ondervond Ira Buijtenhuijs, HR-adviseur bij kleertjes.com. Zij kreeg loopbaancoaching van Youfit@retail. “Met de blik weer fris vooruit levert dat een win-win situatie voor iedereen op.”

Ira Buijtenhuijs: “Mijn drive is dat ik me wil blijven ontwikkelen.”

Kleertjes.com is een online platform voor kinderkleding, schoenen en inmiddels ook speelgoed. Het bedrijf telt ruim 300 medewerkers die vanuit twee locaties (’s-Heerenberg en Hilversum) werken. Ira Buijtenhuijs werkt hier als HR-adviseur. Eerder was ze in haar eentje verantwoordelijk voor humanresourcesmanagement (HRM), inmiddels heeft ze twee collega’s. Nu is zij steeds nadrukkelijker bezig op tactisch en strategisch niveau, en het verbeteren van de organisatie. Ira volgde het loopbaancoachingtraject via Youfit@retail. “Voor mijn collega’s en het bedrijf. En natuurlijk ook een beetje voor mezelf. Mijn drive is dat ik me wil blijven ontwikkelen. Dit najaar start ik om die reden ook weer met masterclasses op het gebied van HRM.”

Stap in de hoogte 

Een traject van loopbaancoaching van Youfit@retail is kort concreet én gratis. “Het biedt kans om tijdens één-op-één gesprekken met je coach stil te staan bij wat je wilt, kunt en waar je energie uit haalt. Niet alleen met het doel om een stap in de hoogte of buiten het bedrijf te kunnen maken. Uitdaging kan voor mensen ook in de breedte liggen, in extra taken binnen je functie of op persoonlijk vlak.” 

Zelf regie pakken over je loopbaan is iets waar velen niet aan toekomen of misschien niet durven, ziet Ira in de praktijk. “Daarmee doen ze zichzelf tekort, wordt persoonlijke ontwikkeling in de kiem gesmoord. Een loopbaancoach breekt daar snel doorheen. Het is ook leuk om met een buitenstaander, iemand die vanuit een onafhankelijke positie naar jouw functioneren kijkt, te praten. Het kan nét dat zetje opleveren om het gesprek met je leidinggevende aan te gaan over je ambities.” 

Inzicht in jezelf 

Het coachingstraject dat Ira volgde bestond uit een aantal online testen en persoonlijke gesprekken. De testen deed ze voorafgaand aan de gesprekken die ze, in dit geval telefonisch, met haar coach voerde. “Het waren prima instrumenten waaruit voorkeuren, talenten en interesses naar voren komen. Ik heb een goed beeld van mezelf, dit levert alleen maar bevestiging op.” Een misverstand volgens haar is dat loopbaancoaching zich toespitst op het verlaten van je werkgever. “Het draait veel meer om inzicht in jezelf: ben je op de goede weg, wat heb je nodig om verder te komen of jezelf te ontwikkelen?” 

Enthousiast 

Ook enkele collega’s volgden loopbaancoaching. Ze waren positief, zelfs de collega die na een langere periode van afwezigheid weer aan het werk ging en het best even lastig had. “Zij werd tijdens de coaching tot nadenken gedwongen, over zichzelf, haar plan, competenties en doelen. Na elke sessie mailde ze me enthousiast, omdat ze nu bewust stilstond bij de waarde van werk voor haar, over wat ze nodig heeft om te groeien. Uiteindelijk volgde ze de workshop presenteer jezelf als merk. Wat ik mooi vind in dit traject via Youfit@retail is dat loopbaancoaching als maatwerk wordt aangeboden, precies toegespitst op wat jij nodig hebt.”  

Meer weten?

Wil je meer inzicht in jezelf? Om verder te komen of jezelf te ontwikkelen? Een loopbaancoach kan je net dat duwtje in de goede richting geven? Neem dan vrijblijvend contact op met de coaches van Youfit@retail. Elke woensdagavond is er een spreekuur van 19.00 tot 21.00 uur. Bel of app 06-22201862 en je krijgt meteen een coach aan de lijn die graag antwoord geeft op jouw vragen. Kijk hier voor meer informatie.

Meer info