Header image

Leidinggeven

Leidinggeven in de retail is een vak apart. Als leidinggevende in de detailhandel ben je verantwoordelijk voor andere medewerkers, het aanspreekpunt voor problemen en ben je verantwoordelijk voor het bewaken van het imago van jouw filiaal. Daarnaast ben je ook nog eens verantwoordelijk voor verschillende aspecten voor het functioneren van de winkel. Als leidinggevende moet je dus diverse vaardigheden op de juiste manier weten te combineren om de winkel draaiende te houden. Een goede opleiding is hiervoor de basis, daarom bieden wij bij Werk in de Winkel een overzicht van diverse retail cursussen en opleidingen voor werknemers die willen doorgroeien in de detailhandel. 


Leidinggeven

  Opleiding Manager - Detex

De opleiding Manager is bedoeld voor iedereen met een (toekomstige) leidinggevende functie in de mode-, schoenen en sportbranche, denk daarbij aan assistent-shopmanagers, shopmanagers of afdelingsmanagers. Voor dit opleidingstraject gelden geen eisen ten aanzien van vooropleiding.


LET OP: DE OPLEIDING DETEX MANAGER VALT ONDER DE SUBSIDIEREGELING NL LEERT DOOR.

Klik hier voor meer informatie. 

  Manager retail (niveau 4) - NCVB Bedrijfsopleidingen

Als manager retail bewaak je het imago van jouw filiaal. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de winkel aantrekkelijk is ingericht. Ook ben je verantwoordelijk voor de omzet. Je probeert dus de juiste keuzes te maken met de beschikbare budgetten om een zo'n hoog mogelijke omzet te realiseren. Je geeft leiding aan de medewerkers en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd zijn en de klanten servicegericht helpen. Als het druk is, spring je zelf even bij. Je hebt oog en oor voor de wensen van je klanten én van je medewerkers.  

Je leert om het organisatiebeleid (op personeel, financieel en commercieel gebied) uit te voeren, de voorraadregistratie bij te houden en de goederenstroom te beheren. Je leert om verkoopactiviteiten te begeleiden en verkoopafhandeling te coördineren. Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.  

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans! De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk. 

Kijk op www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl voor meer informatie. 

  Retail traineeship: de leider - CUBE retail

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Op alle niveau’s.  

Durf jij door te leren, heb jij een passie voor de winkel en wil jij graag het verschil maken voor je klant en je bedrijf? Dan is een van de CUBE traineeships vast iets voor jou! Met CUBE breng je jezelf en je bedrijf naar the next level. 

De Leider (€​500 p/mnd)​ 

Je ambieert een functie in fashion management. Start in de retail! Of wellicht werk je er al en wil je jezelf uitdagen op managementniveau. Je bent of ambieert store, floor of regiomanager. Misschien neem je later de zaak wel over? Je houdt van de winkel en gaat graag de vloer op. Je bent leer-nieuws-gierig op hbo-niveau. Je werkt samen met CUBE een jaar lang aan leading yourself, leading others en leading the business. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl

  Retail traineeship: de klantspecialist - CUBE retail

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Op alle niveau’s. Durf jij door te leren? Heb jij een passie voor de winkel en wil jij graag het verschil maken voor je klant en je bedrijf? Dan is een van de CUBE traineeships vast iets voor jou! Met CUBE breng je jezelf en je bedrijf naar “the next level”.

De Strateeg (€ 500 p/mnd)

Het programma De Strateeg richt zich vooral op (jong) ondernemerschap en future proof retail. De Strateeg is HET werkleertraject voor jonge ondernemers, de volgende generatie in het familiebedrijf of de intra-preneur: iedere steun en toeverlaat van ondernemers in het MKB die zichzelf en het bedrijf verder wil (helpen) ontwikkelen.

Bij De Strateeg ligt de focus leiderschap en ondernemerschap, business modelling en bedrijfsorganisatie. In totaal duurt De Strateeg 1 jaar waarin je 15 lesdagen volgt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl.

  Gastvrij werken voor het mkb - Deltion college

Met deze training leer je hoe je invloed hebt op een gastvrije beleving en hoe jij deze kunt meten. Een positieve ervaring zorgt voor trouwe klanten en gasten. En voor mond-op-mond reclame met resultaat! Jij leert vorm en inhoud te geven aan een buitengewone gastvrijheidsbeleving en zo voordeel te behalen voor jou en jouw klanten! Je leert hoe je invloed hebt op een gastvrije beleving en hoe jij deze kunt meten. 
Tijdens deze cursus leer je o.a:
• Welke elementen een belangrijk onderdeel zijn van gastvrijheidsbeleving
• De doelgroep en de customer journey in kaart te brengen
• Wat de sterke punten en de verbeterpunten zijn binnen de organisatie waar gastvrijheidsbeleving centraal staat
• Wat gastvrijheidsbeleving is en hoe je dit kunt meten
• Hoe je omgaat met klachten
• Omgaan met vragen en wensen van de klant
• Het belang van interne communicatie
• Over je eigen communicatiestijl.

Kijk hier voor meer informatie

  Meer Ondernemerschap op Werkvloer - Deltion college

Deze cursus inspireert in ondernemerschap en maakt zowel ondernemer als medewerkers scherp op nieuwe kansen en mogelijkheden! Je leert meer over jezelf, het bedrijf en de manier waarop jij ondernemerschap doelgericht kunt inzetten. De praktijkvoorbeelden maken de theorie toegankelijk en helder. Tijdens deze driedaagsecursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1 – Zelfreflectie, met o.a.:
• Een ondernemende houding aan de hand van competenties
• Oog voor ondernemerstalenten. Wat zijn je kwaliteiten en waar moet je nog aan werken? 

Dag 2 – Ondernemend kijken naar het bedrijf, met o.a.: 
•Kansen zien en kansen benutten 
• Resultaatgericht werken
• Verantwoordelijkheid nemen.

Dag 3 – Ondernemerschap concreet inzetten, met o.a.:

 • Invloed en overtuigingskracht vergroten 
• De waarde van reflectie en intervisie met collega's 
• Mensen overtuigen / draagvlak creëren

Kijk hier voor meer informatie

  Manager Retail (niveau 4/bbl) - Deltion college

Ben jij een echte manager? Wil jij organiseren, plannen en leidinggeven in de retail? Kies dan voor de opleiding Manager Retail! Je leert commercieel denken en beslist over voorraden, winkelinrichting, promotie en inzet van medewerkers. Bij deze opleiding leer je hoe je goederen het beste kunt verkopen. Hoe de goederenstroom loopt van inkoop tot verkoop. Je leert welke presentatievormen er zijn en waar je rekening mee moet houden. Als manager geef je leiding aan een of meerdere teams. Je leert dus ook hoe je dat het beste kunt doen.

Dit is een BBL-opleiding op mbo-niveau. Je gaat 1 dag per week naar school en je werkt 3 à 4 dagen per week (minimaal 20 uur) in een winkel.

Kijk hier voor meer informatie

  Leidinggevende in de Handel en Commercie (niveau 4/bbl) - Deltion college

Wil je een leidinggevende rol binnen je organisatie of vervul je al een (beginnend) leidinggevende functie bij je werkgever? Dan kan het voor jou aantrekkelijk zijn om je leidinggevende skills  verder te ontwikkelen. 
Tijdens deze eenjarige opleiding werk je als (beginnend) leidinggevende bij een bedrijf of organisatie die zich met handel en commerciële doelen bezighoudt. Een bedrijf die zich dus zo organiseert om verspilling te voorkomen en winst te genereren. Tijdens de opleiding leer je hoe je je eigen praktijkproject aan moet sturen. Dit houdt in: het in kaart brengen van specifieke bedrijfsprocessen, het achterhalen van knelpunten en problemen, weten welke medewerkers en functies daarbij betrokken zijn en met voorstellen komen om deze vervolgens te verbeteren. Tevens houd je je ook bezig met het bewaken en uitvoeren van het personeelsbeleid. 

Dit is een eenjarige BBL-opleiding op mbo-niveau. Tijdens de opleiding ga je 1 dag per week naar school. Je werkt daarnaast minimaal 20 uur per week.

Kijk hier voor meer informatie

Leren leidinggeven

Leidinggeven is een combinatie van verschillende vaardigheden en functies, die je kunt leren en verbeteren. Bij Werk in de Winkel bieden wij een overzicht van verschillende cursussen en opleidingen voor werknemers en leidinggevenden om sterker in hun schoenen te staan op de werkvloer. Door middel van een leiderschapstraining leer je over alle aspecten waar leidinggevenden mee te maken krijgen op de winkelvloer en ben je dus zekerder in je rol. Verschillende aspecten die je kunt leren met een training leidinggeven zijn:

  • Leidinggeven op een manier die bij jou past;

  • Medewerkers begeleiden en coachen op de werkvloer;

  • Het organisatiebeleid van jouw winkel of filiaal uitvoeren;

  • Ook is het mogelijk om keuzeonderdelen te kiezen binnen verschillende opleidingen voor leidinggeven. Denk hierbij aan je vaardigheden in het Engels verbeteren of je rekenvaardigheden aanscherpen.

De cursussen en opleidingen in ons overzicht zijn er voor de beginnende leidinggevende, maar ook als je al meer ervaring hebt in leidinggeven en jouw vaardigheden in de detailhandel wil vergroten.

Cursus leidinggeven bij Werk in de Winkel

Wil jij jouw passie voor de retail beter vormgeven en doorgroeien in je rol in de winkel? Wil je doorleren in je vak? Zet dan de volgende stap in jouw loopbaan en ontwikkel je vaardigheden voor leidinggeven in de detailhandel. Werk in de Winkel is er voor  medewerkers in de retail. Met de cursussen of opleidingen leidinggeven gericht op de detailhandel krijg je alle handvatten die je nodig hebt om jouw filiaal of winkel naar een hoger niveau te tillen. Bekijk alle opleidingen hieronder