Header image

Leidinggeven

Leidinggeven in de retail is een vak apart. Als leidinggevende in de detailhandel ben je verantwoordelijk voor andere medewerkers, het aanspreekpunt voor problemen en ben je verantwoordelijk voor het bewaken van het imago van jouw filiaal. Daarnaast ben je ook nog eens verantwoordelijk voor verschillende aspecten voor het functioneren van de winkel. Als leidinggevende moet je dus diverse vaardigheden op de juiste manier weten te combineren om de winkel draaiende te houden. Een goede opleiding is hiervoor de basis, daarom bieden wij bij Werk in de Winkel een overzicht van diverse retail cursussen en opleidingen voor werknemers die willen doorgroeien in de detailhandel. 


Leidinggeven

  Opleiding Manager - Detex

De opleiding Manager is bedoeld voor iedereen met een (toekomstige) leidinggevende functie in de mode-, schoenen en sportbranche, denk daarbij aan assistent-shopmanagers, shopmanagers of afdelingsmanagers. Voor dit opleidingstraject gelden geen eisen ten aanzien van vooropleiding.

Klik hier voor meer informatie. 

Leren leidinggeven

Leidinggeven is een combinatie van verschillende vaardigheden en functies, die je kunt leren en verbeteren. Bij Werk in de Winkel bieden wij een overzicht van verschillende cursussen en opleidingen voor werknemers en leidinggevenden om sterker in hun schoenen te staan op de werkvloer. Door middel van een leiderschapstraining leer je over alle aspecten waar leidinggevenden mee te maken krijgen op de winkelvloer en ben je dus zekerder in je rol. Verschillende aspecten die je kunt leren met een training leidinggeven zijn:

  • Leidinggeven op een manier die bij jou past;

  • Medewerkers begeleiden en coachen op de werkvloer;

  • Het organisatiebeleid van jouw winkel of filiaal uitvoeren;

  • Ook is het mogelijk om keuzeonderdelen te kiezen binnen verschillende opleidingen voor leidinggeven. Denk hierbij aan je vaardigheden in het Engels verbeteren of je rekenvaardigheden aanscherpen.

De cursussen en opleidingen in ons overzicht zijn er voor de beginnende leidinggevende, maar ook als je al meer ervaring hebt in leidinggeven en jouw vaardigheden in de detailhandel wil vergroten.

Cursus leidinggeven bij Werk in de Winkel

Wil jij jouw passie voor de retail beter vormgeven en doorgroeien in je rol in de winkel? Wil je doorleren in je vak? Zet dan de volgende stap in jouw loopbaan en ontwikkel je vaardigheden voor leidinggeven in de detailhandel. Werk in de Winkel is er voor  medewerkers in de retail. Met de cursussen of opleidingen leidinggeven gericht op de detailhandel krijg je alle handvatten die je nodig hebt om jouw filiaal of winkel naar een hoger niveau te tillen. Bekijk alle opleidingen hieronder