Header image

Retailopleidingen

Werk in de winkel werkt samen met de beste opleiders in de retail die opleidingen, trainingen en cursussen geven op het gebied van onder andere vakkennis, verkoopskills, leidinggeven en veiligiheid in de winkel en nog veel meer. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.


Leidinggeven

Opleiding Manager - Detex  

De opleiding Manager is bedoeld voor (assistent-)shopmanagers die het beste rendement uit hun winkel en de medewerkers willen halen. Je leert over alle aspecten waar een shopmanager in het aansturen van een winkel mee te maken heeft. Zo heb je als leidinggevende het vermogen nodig om medewerkers te begeleiden en te coachen. Om leiderschap te toetsen, wordt doorgaans gekeken naar zaken als omzet en arbeidsproductiviteit. Daarom moet je als shopmanager diverse vaardigheden op de juiste manier weten te combineren. Klik hier voor meer informatie. Deze opleiding wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. 

Manager retail (niveau 4) - NCVB Bedrijfsopleidingen  

Als manager retail bewaak je het imago van jouw filiaal. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de winkel aantrekkelijk is ingericht. Ook ben je verantwoordelijk voor de omzet. Je probeert dus de juiste keuzes te maken met de beschikbare budgetten om een zo'n hoog mogelijke omzet te realiseren. Je geeft leiding aan de medewerkers en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd zijn en de klanten servicegericht helpen. Als het druk is, spring je zelf even bij. Je hebt oog en oor voor de wensen van je klanten én van je medewerkers.  

Je leert om het organisatiebeleid (op personeel, financieel en commercieel gebied) uit te voeren, de voorraadregistratie bij te houden en de goederenstroom te beheren. Je leert om verkoopactiviteiten te begeleiden en verkoopafhandeling te coördineren. Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.  

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans! De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk. 

Kijk op www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl voor meer informatie. 

Retail traineeship: de leider - CUBE retail  

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Op alle niveau’s.  

Durf jij door te leren, heb jij een passie voor de winkel en wil jij graag het verschil maken voor je klant en je bedrijf? Dan is een van de CUBE traineeships vast iets voor jou! Met CUBE breng je jezelf en je bedrijf naar the next level. 

De Leider (€​500 p/mnd)​ 

Je ambieert een functie in fashion management. Start in de retail! Of wellicht werk je er al en wil je jezelf uitdagen op managementniveau. Je bent of ambieert store, floor of regiomanager. Misschien neem je later de zaak wel over? Je houdt van de winkel en gaat graag de vloer op. Je bent leer-nieuws-gierig op hbo-niveau. Je werkt samen met CUBE een jaar lang aan leading yourself, leading others en leading the business. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl

Retail traineeship: de klantspecialist - CUBE retail  

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Op alle niveau’s. Durf jij door te leren? Heb jij een passie voor de winkel en wil jij graag het verschil maken voor je klant en je bedrijf? Dan is een van de CUBE traineeships vast iets voor jou! Met CUBE breng je jezelf en je bedrijf naar “the next level”.

De Strateeg (€ 500 p/mnd)

Het programma De Strateeg richt zich vooral op (jong) ondernemerschap en future proof retail. De Strateeg is HET werkleertraject voor jonge ondernemers, de volgende generatie in het familiebedrijf of de intra-preneur: iedere steun en toeverlaat van ondernemers in het MKB die zichzelf en het bedrijf verder wil (helpen) ontwikkelen.

Bij De Strateeg ligt de focus leiderschap en ondernemerschap, business modelling en bedrijfsorganisatie. In totaal duurt De Strateeg 1 jaar waarin je 15 lesdagen volgt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl.

Aanmelden nieuwsbrief  sign up for newsletter