Header image

Leidinggeven

Leidinggeven in de retail is een vak apart. Als leidinggevende in de detailhandel ben je verantwoordelijk voor andere medewerkers, het aanspreekpunt voor problemen en ben je verantwoordelijk voor het bewaken van het imago van jouw filiaal. Daarnaast ben je ook nog eens verantwoordelijk voor verschillende aspecten voor het functioneren van de winkel. Als leidinggevende moet je dus diverse vaardigheden op de juiste manier weten te combineren om de winkel draaiende te houden. Een goede opleiding is hiervoor de basis, daarom bieden wij bij Werk in de Winkel een overzicht van diverse retail cursussen en opleidingen voor werknemers die willen doorgroeien in de detailhandel. 


Leidinggeven

Opleiding Manager - Detex  

De opleiding Manager is bedoeld voor (assistent-)shopmanagers die het beste rendement uit hun winkel en de medewerkers willen halen. Je leert over alle aspecten waar een shopmanager in het aansturen van een winkel mee te maken heeft. Zo heb je als leidinggevende het vermogen nodig om medewerkers te begeleiden en te coachen. Om leiderschap te toetsen, wordt doorgaans gekeken naar zaken als omzet en arbeidsproductiviteit. Daarom moet je als shopmanager diverse vaardigheden op de juiste manier weten te combineren. Klik hier voor meer informatie. Deze opleiding wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. 

Manager retail (niveau 4) - NCVB Bedrijfsopleidingen  

Als manager retail bewaak je het imago van jouw filiaal. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de winkel aantrekkelijk is ingericht. Ook ben je verantwoordelijk voor de omzet. Je probeert dus de juiste keuzes te maken met de beschikbare budgetten om een zo'n hoog mogelijke omzet te realiseren. Je geeft leiding aan de medewerkers en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd zijn en de klanten servicegericht helpen. Als het druk is, spring je zelf even bij. Je hebt oog en oor voor de wensen van je klanten én van je medewerkers.  

Je leert om het organisatiebeleid (op personeel, financieel en commercieel gebied) uit te voeren, de voorraadregistratie bij te houden en de goederenstroom te beheren. Je leert om verkoopactiviteiten te begeleiden en verkoopafhandeling te coördineren. Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.  

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans! De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk. 

Kijk op www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl voor meer informatie. 

Retail traineeship: de leider - CUBE retail  

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Op alle niveau’s.  

Durf jij door te leren, heb jij een passie voor de winkel en wil jij graag het verschil maken voor je klant en je bedrijf? Dan is een van de CUBE traineeships vast iets voor jou! Met CUBE breng je jezelf en je bedrijf naar the next level. 

De Leider (€​500 p/mnd)​ 

Je ambieert een functie in fashion management. Start in de retail! Of wellicht werk je er al en wil je jezelf uitdagen op managementniveau. Je bent of ambieert store, floor of regiomanager. Misschien neem je later de zaak wel over? Je houdt van de winkel en gaat graag de vloer op. Je bent leer-nieuws-gierig op hbo-niveau. Je werkt samen met CUBE een jaar lang aan leading yourself, leading others en leading the business. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl

Retail traineeship: de klantspecialist - CUBE retail  

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Op alle niveau’s. Durf jij door te leren? Heb jij een passie voor de winkel en wil jij graag het verschil maken voor je klant en je bedrijf? Dan is een van de CUBE traineeships vast iets voor jou! Met CUBE breng je jezelf en je bedrijf naar “the next level”.

De Strateeg (€ 500 p/mnd)

Het programma De Strateeg richt zich vooral op (jong) ondernemerschap en future proof retail. De Strateeg is HET werkleertraject voor jonge ondernemers, de volgende generatie in het familiebedrijf of de intra-preneur: iedere steun en toeverlaat van ondernemers in het MKB die zichzelf en het bedrijf verder wil (helpen) ontwikkelen.

Bij De Strateeg ligt de focus leiderschap en ondernemerschap, business modelling en bedrijfsorganisatie. In totaal duurt De Strateeg 1 jaar waarin je 15 lesdagen volgt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl.

Leren leidinggeven

Leidinggeven is een combinatie van verschillende vaardigheden en functies, die je kunt leren en verbeteren. Bij Werk in de Winkel bieden wij een overzicht van verschillende cursussen en opleidingen voor werknemers en leidinggevenden om sterker in hun schoenen te staan op de werkvloer. Door middel van een leiderschapstraining leer je over alle aspecten waar leidinggevenden mee te maken krijgen op de winkelvloer en ben je dus zekerder in je rol. Verschillende aspecten die je kunt leren met een training leidinggeven zijn:

  • Leidinggeven op een manier die bij jou past;

  • Medewerkers begeleiden en coachen op de werkvloer;

  • Het organisatiebeleid van jouw winkel of filiaal uitvoeren;

  • Ook is het mogelijk om keuzeonderdelen te kiezen binnen verschillende opleidingen voor leidinggeven. Denk hierbij aan je vaardigheden in het Engels verbeteren of je rekenvaardigheden aanscherpen.

De cursussen en opleidingen in ons overzicht zijn er voor de beginnende leidinggevende, maar ook als je al meer ervaring hebt in leidinggeven en jouw vaardigheden in de detailhandel wil vergroten.

Cursus leidinggeven bij Werk in de Winkel

Wil jij jouw passie voor de retail beter vormgeven en doorgroeien in je rol in de winkel? Wil je doorleren in je vak? Zet dan de volgende stap in jouw loopbaan en ontwikkel je vaardigheden voor leidinggeven in de detailhandel. Werk in de Winkel is er voor  medewerkers in de retail. Met de cursussen of opleidingen leidinggeven gericht op de detailhandel krijg je alle handvatten die je nodig hebt om jouw filiaal of winkel naar een hoger niveau te tillen. Bekijk alle opleidingen hieronder