26/04/2023 | Leestijd 2 minuten

Woontrend #2 van 2024: New cocooning

Warm, kleurrijk, geborgen, gezellig, comfortabel en met een knipoog naar de jaren ‘70. Zo herken je één van de vier grote woontrends voor het komend jaar. INretail heeft onlangs de nieuwste woontrends voor 2024 gepresenteerd. In een serie van vier artikelen zetten we per trend de kenmerken op een rij. Dit is trend 2: New cocooning.

Woontrend #2 van 2024: New cocooning

De woontrend New Cocooning gaat over een warme comfortabele binnenruimte waarin kleur en belangrijke rol speelt. Deze trend speekt in op de chaos, op de dingen die veranderen en nooit meer hetzelfde zullen worden. Dat vraagt om een warme plek om lekker weg te kunnen kruipen. De producten verwijzen naar de nostalgische jaren 70, gemixt met totaal nieuwe producten. Zo ontstaat een nieuwe huiselijkheid waarin je goed kan schuilen tegen de boze buitenwereld, maar dan wel op een hippe manier.

Kleuren

Het kleurpallet bij New Cocooning bestaat uit verschillende vergrijsde, volle tinten. Dit levert een rijke kleurschakering op zonder dat het schreeuwerig wordt.

Vormen

De vormen zijn nonchalant en vaak afgerond, en doen soms denken aan de stijl in de jaren 70.

Materialen

De materialen die worden gebruikt zijn heel divers. Het kan gaan om natuurlijke materialen, maar we zien ook producten van gerecycled kunststof. Om het gezellige karakter van deze trend te versterken, wordt er veel textiel gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van gordijnen, kussens, vloerkleden en wandkleden.

Dessins

De dessins zijn heel uiteenlopend. Er zijn bloempatronen, ruiten en afbeeldingen van creatief handwerk, dit kan van vlechten, knopen, weven tot schilderen zijn