19/07/2023 | Leestijd 1 minuut

Vanaf 1 juli loonsverhoging voor medewerkers in de retail non-food

Medewerkers in de retail non-food krijgen vanaf 1 juli 2023 een loonsverhoging. Dit is eerder afgesproken bij het afsluiten van de eenjarige cao Retail Non-Food die geldt voor dit jaar.

Vanaf 1 juli loonsverhoging voor medewerkers in de retail non-food

Vanaf 1 juli krijgen medewerkers in de retail non-food er salaris bij. Het loon wordt verhoogd met hetzelfde percentage als waarmee dan het Wettelijk Minimumloon stijgt. Dit percentage is per 1 juli 3,13 procent.

De wijzigingen op een rij:

  • Op 1 juli 2023 worden de schaallonen en de lonen van de medewerkers die niet meer verdienen dan het oude maximum van hun schaal, verhoogd met het percentage waarmee het Wettelijk Minimumloon per die datum wordt verhoogd, dit is 3,13 procent.
  • Op 1 juli 2023 worden de lonen van de medewerkers die meer verdienen dan het oude maximum van hun schaal, maar minder dan het nieuwe, verhoogd tot het nieuwe maximum van hun schaal.
  • Na 1 januari 2023 vooruitlopend op een cao-verhoging gegeven loonsverhogingen en eenmalige uitkeringen mogen hiermee verrekend worden. Bonussen en provisie niet.

Dit is de tweede loonsverhoging dit jaar. De eerste stijging was op 1 januari 2023. Medewerkers in de retail non-food kregen er op 1 januari dit jaar 7,46 procent bij. Lees meer.

Meer weten?

Kijk hier voor de nieuwe cao Retail Non-Food voor alle afspraken over bijvoorbeeld je vakantiedagen, werkuren, ziekteverzuim en andere zaken.

Meer info