29/04/2021 | Leestijd 3 minuten

Spontaan winkelen verloopt soepel

De eerste dag waarop klanten weer zonder afspraak mogen winkelen, is soepel verlopen. Dat melden de grote steden en brancheorganisatie INretail. "De veiligheid staat voorop."

Spontaan winkelen verloopt soepel

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Een rondgang langs verschillende soorten winkelgebieden maakt duidelijk dat veiligheid voorop staat, aldus brancheorganisatie INretail. “Nederland kent 2.500 winkelgebieden en nergens zijn alarmsignalen afgegaan. Waar drukte te verwachten is, zijn goede voorzorgsmaatregelen getroffen.” Voor diverse kledingwinkels, met Primark voorop, stonden lange rijen. Ook bij de warenhuizen van IKEA was het erg druk. "Het wachten verliep gedisciplineerd", meldde een woordvoerder van de gemeente Den Haag tegen de NOS. Uit andere steden klonken soortgelijke geluiden. “Het overall beeld geeft een erg positieve indruk”, constateert INretail.

Kies rustig koopmoment

INretail roept consumenten op bewust te kiezen voor koopmomenten op de doorgaans rustiger tijdstippen. “Denk dan bijvoorbeeld aan de ochtenden en het begin van de week. Zo lukt het om drukte te voorkomen en winkelen voor iedereen op een veilige manier mogelijk te maken.” 

Goedkoper parkeren met Q-park

Om spreiding van het winkelbezoek te stimuleren heeft INretail met Q-Park een kortingsactie opgezet met extra aantrekkelijk tarieven in de ochtenduren in parkeergarages in twaalf steden. De actie die loopt tot en met 30 juni en geldt voor 23 parkeergarages in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Venlo, Roermond, Maastricht, Heerlen, Groningen en Dordrecht.  Lees meer 

Leuk je weer te zien-campagne

Voor winkelstraten- en gebieden die hun bezoekers op hartelijke manier welkom willen heten heeft het bedrijf New Story een kleurrijk communicatiepakket ontwikkeld met banners, posters en borden voor buiten. Op deze manier kunnen -lokale- winkels laten zien hoe blijk zijn hun klanten weer te kunnen ontvangen en welke veiligheidregels er gelden.  Lees meer

Meer weten?

Voor winkels gelden een aantal voorwaarden om klanten veilig te ontvangen. De zogenoemde niet-essentiële winkels mogen per 25 vierkante meter één klant ontvangen. Voor iedereen geldt de regel om anderhalve meter afstand te houden en een mondkapjesplicht. Bekijk hier alle voorwaarden.

Meer info