26/03/2020 | Leestijd 1 minuut

Nieuwe richtlijnen om veilig te winkelen

Er zijn door de branche nieuwe richtlijnen gepubliceerd om verantwoord te winkelen tijdens de coronacrisis. De nieuwe regels staan op een poster dat in de etalage en in de winkel kan worden ophangen. 

Nieuwe richtlijnen om veilig te winkelen

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

De richtlijnen moet ondernemers helpen om de regels op een eenduidige manier te communiceren. Winkeliers kunnen daarnaast ook nog maatregelen treffen, zoals een deurbeleid om te voorkomen dat er te veel mensen in de winkel zijn. 

Met deze instructies moet het makkelijker worden voor  winkeliers en winkelmedewerkers om consumenten aan te kunnen spreken als de regels niet nageleefd worden. Ook kunnen klanten andere klanten hierop aanspreken als dit het geval is.

De richtlijnen zijn duidelijk uitgelegd op posters, die op de website van de VNO-NCW te downloaden zijn. 

Meer weten?

Wat betekent het coronavirus voor als je in een winkel werkt? Werk in de winkel houd je op de hoogte! Op onze website verzamelen we speciaal voor winkelmedewerkers actuele informatie en antwoorden op vragen over het coronavirus.

Meer info