09/09/2021 | Leestijd 2 minuten

Mantelzorg en het coronavirus. Wat kan wel en wat kan niet?

Het coronavirus heeft tot veel besmettingen geleid, en lang niet iedereen herstelt even voorspoedig. Zorg jij voor dierbare die ziek of kwetsbaar is? Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden; wat kan wel en wat kan niet? Op mantelzorg.nl lees je alles over corona en mantelzorg.

 

Mantelzorg en het coronavirus. Wat kan wel en wat kan niet?

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Gelukkig keren we langzaam maar zeker weer terug naar het ‘oude normaal’. Alleen is het voor sommigen mensen niet meer zoals het ooit was, omdat zij moeten zorgen voor iemand die ziek is door corona of nog er maar langzaam van herstelt. Op mantelzorg.nl staat heel veel praktische informatie je over corona en mantelzorg.

Zorg goed voor jezelf

Gratis e-learning

Wat als iemand in je omgeving ziek wordt en hulp nodig heeft? Hoe combineer je dit dan met je werk en je eigen gezin? Hoe regel je dit, en hoe weet je waar je terecht kunt? Hoe combineer je al deze taken zonder dat je overbelast raakt? En kom je nog wel aan jezelf toe? 
Vergeet niet ook goed voor jezelf te zorgen! Met de gratis e-learning ‘Zorgen en werken’ van CNV Vakmensen krijg je inzicht in jouw tijdsbesteding, het risico op overbelasting en wanneer je nu precies mantelzorger bent en wanneer. En waar kun je wettelijk gezien gebruik van maken? Ook kom je te weten wat in de cao Retail Non-food over hulp voor medewerkers bij mantelzorg staat. Je vindt de online cursus hier. Als je je registreert wordt gevraagd naar een vouchercode, voor werknemers in de retail is deze 816738

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over mantelorg en praktische tips ook hier op de site van Werk in de winkel.