09/09/2021 | Leestijd 3 minuten

Mantelzorg en het coronavirus. Wat kan wel en wat kan niet?

Het coronavirus heeft tot veel besmettingen geleid, en lang niet iedereen herstelt even voorspoedig. Zorg jij voor dierbare die ziek of kwetsbaar is? Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden; wat kan wel en wat kan niet? Op mantelzorg.nl lees je alles over corona en mantelzorg.

 

Mantelzorg en het coronavirus. Wat kan wel en wat kan niet?

Gelukkig keren we langzaam maar zeker weer terug naar het ‘oude normaal’. Alleen is het voor sommigen mensen niet meer zoals het ooit was, omdat zij moeten zorgen voor iemand die ziek is door corona of nog er maar langzaam van herstelt. Op mantelzorg.nl staat heel veel praktische informatie je over corona en mantelzorg.

Zorg goed voor jezelf

Vragen? Bel de Servicebalie Retail

Al voelt het misschien soms anders, als mantelzorger sta je er niet alleen voor. Zorg jij voor een ziek familielid? Of, wil je graag weten hoe je dat in de toekomst kunt regelen. Dan is het belangrijk om een goede balans tussen werk en je (mantel)zorgtaken. Werk je in de retail non-food dan kun je altijd gratis en vrijblijvend met je vragen terecht bij de Servicebalie Retail. Je kunt ze bereiken door op werkdagen te bellen naar 0345 851420, of stuur een e-mailbericht naar deservicebalieretail@unie.nl.

Gratis e-learning

Wat als iemand in je omgeving ziek wordt en hulp nodig heeft? Hoe combineer je dit dan met je werk en je eigen gezin? Hoe regel je dit, en hoe weet je waar je terecht kunt? Hoe combineer je al deze taken zonder dat je overbelast raakt? En kom je nog wel aan jezelf toe? 
Vergeet niet ook goed voor jezelf te zorgen! Met de gratis e-learning ‘Zorgen en werken’ van CNV Vakmensen krijg je inzicht in jouw tijdsbesteding, het risico op overbelasting en wanneer je nu precies mantelzorger bent en wanneer. En waar kun je wettelijk gezien gebruik van maken? Ook kom je te weten wat in de cao Retail Non-food over hulp voor medewerkers bij mantelzorg staat. Je vindt de online cursus hier. Als je je registreert wordt gevraagd naar een vouchercode, voor werknemers in de retail is deze 816738

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over mantelorg en praktische tips ook hier op de site van Werk in de winkel.

Meer weten?

Heb je vragen over (mantel)zorg, over je inkomen of jouw ontwikkeling? Dan kun je terecht bij De Servicebalie Retail. Deze helpdesk is er speciaal voor medewerkers in de retail non-food. Dat is afgesproken in de cao Retail Non-Food. De adviseurs van de helpdeksk zijn er speciaal voor jou! Bel op werkdagen voor gratis advies naar 0345 851420, of stuur een e-mailbeicht naar deservicebalieretail@unie.nl.

Meer info