12/01/2021 | Leestijd 2 minuten

Laat zien hoe belangrijk de winkel is

Winkels die tijdens de lock down verplicht dicht zijn, hebben het zwaar. Er wordt van alles ondernomen om toch voor omzet te zorgen, maar zonder -extra- steun van de overheid wordt het voor veel winkels lastig overleven. Daarom heeft brancheorganisatie INretail een posteractie opgezet om meer aandacht te vragen voor de broodnodige extra hulp. Hangt de opvallende gele poster al op het raam van jouw winkel? 

Laat zien hoe belangrijk de winkel is

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Kleur de winkelstraat 

De detailhandel is een belangrijke een belangrijke werkgever. Ruim 800.000 mensen hebben in Nederland een baan in de retail. Deze sector wordt hard getroffen door de coronacrisis, zeker als het gaat om winkels in mode, schoenen en sport. Misschien heb je ze al wel zien hangen in de winkels in de buurt; de gele posters met teksten als ‘Wij willen open’ of ‘Lokale helden zullen verdwijnen’. Brancheorganisatie INretail heeft namelijk afgelopen weekend een posteractie opgezet om richting de politiek en de media beter zichtbaar te maken hoe lastig de retail het heeft.

De retail heeft het zwaar

Nu de winkels dicht zijn en het erg lastig is omzet te blijven maken zijn, veel winkeliers aangewezen op steun van de overheid. Veel ondernemers geven aan dat het erg lastig is om deze crisis het hoofd te bieden zonder betere steun van de overheid. Winkels zijn belangrijk voor de leefbaarheid van centra, winkelgebieden en winkelstraten. Want waar kan de consument nog lekker shoppen als er geen winkels meer zijn? Maar ook voor de werkgelegenheid zijn winkels van belang. Daarom is INretail deze opvallende campagne gestart. 

Meer weten?

Hoe doe je mee? Werk jij in een winkel en wil je meedoen aan deze actie? Hoe meer winkels deze posters ophangen, hoe duidelijker het voor iedereen is dat de retail belangrijk is voor Nederland. Kies samen met je werkgever en je collega’s de poster die het beste bij de winkel en jullie situatie past en kom in actie! Klik op de button om de posters te bestellen.

Meer info