18/11/2022 | Leestijd 3 minuten

Coach Lieneke stoomt je in een paar stappen klaar voor jouw werkgeluk

Merk je dat je huidige baan niet meer bij je past? Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen naar de volgende stap? Lieneke Helder is loopbaancoach voor de Unie. Zij kan je in een aantal stappen helpen om jouw droombaan te vinden. Werk je in de detailhandel, dan kost hulp bij je loopbaan helemaal niets!

Coach Lieneke stoomt je in een paar stappen klaar voor jouw werkgeluk

Loopbaancoach

Lieneke: “Regelmatig help ik mensen die graag een andere baan willen en niet weten waar ze moeten beginnen. De arbeidsmarkt ligt open. Ook in de retail. Hoe vind je nou die ene baan die écht bij je past? Dit is een proces dat je zelf moet doen en het mooie is; je hoeft het niet alleen te doen! Heb jij het idee dat je meer in je mars hebt, maar zie je alle goed bedoelde tips van anderen door de bomen het bos niet meer? Bij een coach kun je terecht voor een onafhankelijk luisterend oor.” Lieneke vertelt stap voor stap hoe zo’n coachingstraject eruit ziet. Goed om te weten: werk je in de retail, dan is advies gratis.

“Arbeidsmarkt, here we come!”

Stap 1: wie ben je?

“Bij de eerste stap gaan we terug naar vroeger, wat wilde je later worden, welke boeken lees je het liefst en welke series zijn favoriet. Daarnaast vragen we je omgeving hoe ze jou zien en welke functie bij je zou passen. Je wilt niet weten wat voor leuke reacties je hierop krijgt, echt een aanrader!”

Stap 2: wat is jouw drijfveer?

“Onze volgende stap brengt ons een laagje dieper. De zoektocht naar jouw drijfveren en waarden. Wat vind je belangrijk in het werk en wanneer ben jij op je best. Aan welke voorwaarden moet jouw nieuwe baan voldoen. Door hier bewust mee bezig te gaan, creëer je voor jezelf jouw eigen droombaan.”

Stap 3: killer pitch

“Nadat we jouw droombaan in beeld hadden gebracht, gaan we kijken naar je vaardigheden, kwaliteiten en interesses. Om echt een Killer Pitch te gaan maken. Want iedereen weet dat, als je op een feestje heel specifiek kan aangeven waar je naar op zoek bent, alle mensen in de hulp-stand gaan. Dan is er altijd wel ergens een buurman die een neef heeft waarvan de vrouw iemand kent die op zoek is naar…”

Stap 4: personal branding

“De volgende stap is het arbeidsmarktproof maken, zoals ik dat altijd noem. Bijvoorbeeld, een krachtig én modern CV komen. We kijken naar bijvoorbeeld jouw LinkedIn-profiel en hoe we deze voor je kunnen laten werken. Omdat we echt dieper ingegaan zijn op wat je echt wilt, kun je veel beter onder woorden brengen wie je bent en wat jouw waarde is. Dat scheelt weer heel wat zenuwen tijdens een sollicitatiegesprek. Je komt namelijk echt iets brengen, in plaats van dat je iets komt halen!”

Wil je meer weten over coach Lieneke, klik dan hier.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook persoonlijk en gratis advies van een loopbaancoach van de Unie? Kijk dan hier.

Meer info