18/11/2021 | Leestijd 3 minuten

Baan kwijt? Volg deze gratis training op 30 november

Verlies van je baan kan je hard raken. Dat moeten we zeker niet onderschatten. Want er vindt dan ook een grote verandering plaats in je leven. Een baan is vaak zoveel meer dan alleen een inkomen, want het maakt deel uit van ons bestaan. Je werk geeft bijvoorbeeld sociale contacten, regelmaat, status, zekerheid, gevoel van erbij horen etc. Het switchen naar een nieuw bestaan is moeilijk. Daarom organiseert Youfit@retail op dinsdag 30 november de online workshop 'Omgaan met Verlies van je Baan'. 

Baan kwijt? Volg deze gratis training op 30 november

Monique werkte 23 jaar tevreden bij dezelfde werkgever, toen het haar uit het niets overviel: ze raakte haar baan kwijt. En Monique is lang niet de enige die dit onverwachts meemaakt. De coaches van loopbaanplatform YouFit@retail spreken wekelijks mensen die ontslagen worden. Ze hebben dus jarenlange ervaring in het helpen van mensen die dit overkomt. Die ervaring heeft Youfit@retail gebundeld, in een gratis online workshop, waarin Youfit@retail aandacht besteden hoe je moet omgaan met dit verlies. Je krijgt inzicht in het proces van verandering en tips om er goed door heen te komen..Zo kan iedereen iets opsteken van eerdere  ervaring. Doe er je voordeel mee en schrijf je in!

Baan kwijt? Dan komen er vragen naar boven als:

  • Ik blijf er maar heftige emoties bij houden, hoe kan ik hier mee leren omgaan?
  • Wie ben ik nog zonder mijn baan?
  • Ik blijf maar piekeren…

Tijdens de workshop leer je om:

  • Erover te praten: door te praten verwerk je stukje bij beetje. Met wie en hoe werkt dat ook goed?
  • Te kijken naar het hier en nu. Te kijken naar waar je nu staat: hoe ga je om met het verlies van je baan? Wat zijn andere manieren?
  • Vanuit de oude baan kijken naar de toekomst: wat wil je van je oude baan weer terugzien in je nieuwe baan? Wat wil je juist niet meer?.

Wanneer?

Dinsdag 30 november van 9:30 – 12:00 uur

Hoe werkt het?

Youfit@retail werkt via de online omgeving van Microsoft Teams. Je hoeft daar geen account voor te maken. Na aanmelding krijg je een link toegestuurd, waarmee je via je webbrowser in de veilige, digitale workshopomgeving terechtkomt.

Voor wie?

Iedereen die werkt in een (online) winkel of kan aantonen dat het afgelopen jaar te hebben gedaan.

E-coaching na deze workshop

Heb je na deze e-workshop behoefte om er dieper op in te gaan 1-op-1 met een coach of/en wil je (praktische) hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan? Dat kan door je aan te melden voor gratis e-coaching. Twijfel je of heb je vragen? Dan kun je ook contact met Youfit@retail opnemen. 

Meer weten?

Wat wil jij eigenlijk worden, later? Daar mag je altijd over nadenken. Hoe oud je ook bent. En daar helpt Youfit@retail je mee. Wil je praten met een coach? Een cursus volgen om beter te worden in je werk? Of om sterker in je schoenen te staan? Klik dan hier.

Meer info