24/11/2021 | Leestijd 2 minuten

1,5 meter afstand weer verplicht. Ook in winkels

Vanaf vandaag is het verplicht voor iedereen van achttien jaar en ouder om 1,5 meter afstand te houden. Dit heeft het demissionaire kabinet gisteren – 23 november- plotseling bekend gemaakt. De 1,5 meter was daarvoor nog een dringend advies.

1,5 meter afstand weer verplicht. Ook in winkels

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

De verplichting betekent concreet dat winkels de 1,5 meter afstand zichtbaar moeten organiseren.  Voor winkels kan dit plotselinge besluit een “uitdaging” zijn, zegt de woordvoerder van INretail. Winkels moeten dit duidelijk kunnen maken aan hun klanten, bijvoorbeeld door middel van posters en vloerstickers, looproutes, of door het verplaatsen van schappen. 

Wat is het gevolg van deze maatregelen?

De verplichte 1,5 meter afstand betekent dat er winkeliers zich ook weer moeten buigen over het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de winkel mag zijn. De veiligheid van klanten gaat voor alles. Inretail adviseert hun leden al weken zich te houden aan het advies om 1,5 meter afstand te houden in de winkels, en roept op tot spreiding, juist nu de feestelijke maanden dichterbij komen. De woordvoerder zegt dat de winkeliers zich zeker aan de nieuwe maatregel zullen houden, maar dat het wel even tijd kost om de aanpassingen te realiseren.Winkeliers hopen op begrip en enige coulance vanuit de handhaving om de winkels weer helemaal in te richten op de anderhalvemetersamenleving.

 

Meer weten?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over corona, en wat dit betekent voor jouw werk in de winkel. Kijk hier voor meer informatie.

Meer info