16/06/2020 | Leestijd 1 minuut

Zorgen, dat werkt niet lekker

Heb jij naast je werk nog een extra zorgtaak? Voor een ouder of een ziek kind? Dan duizelt het je vast weleens van alle dingen die je moet doen. Voor een mantelzorger valt het niet altijd mee om alle taken te combineren. Met de gratis e-learning ‘Zorgen en werken’ leer je de juiste balans krijgen. 

Zorgen, dat werkt niet lekker

Wat als iemand in je omgeving ziek wordt en hulp nodig heeft? Hoe combineer je dit dan met je werk en je eigen gezin? Hoe regel je dit, en hoe weet je waar je terecht kunt? Steeds meer werknemers hebben naast hun werk en hun eigen gezin, nog een extra zorgtaak voor bijvoorbeeld de ouders, schoonouders, een zieke partner, ziek kind, etc.  Hoe zit dat met jou? Hoe combineer je al deze taken zonder dat je overbelast raakt? En kom je nog wel aan jezelf toe? 

schijf van tijd

 

Gratis e-learning 

In de gratis e-learning ‘Zorgen en werken’ van vakbond CNV Vakmensen krijg je handvatten hoe je zorgen en werken goed kunt combineren. Het geeft inzicht in jouw tijdsbesteding, het risico op overbelasting, wanneer ben je mantelzorger en wanneer niet? En wat is hier in de cao Retail Non-food over afgesproken. Waar kun je wettelijk gezien gebruik van maken? Je vindt de online cursus hier.

Tijdens het registreren wordt gevraagd naar een vouchercode. Voor werknemers in de retail is deze 816738. Ben je geregistreerd dan kun je ook de e-learning ‘Uitkomen met je inkomen doen’, over geldzorgen. 

 

Meer weten?

Kijk hier voor meer tips over mantelzorg.

Meer info