04/11/2021 | Leestijd 3 minuten

Zó word jij de beste verkoper tijdens Black Friday

Het is november, en dat betekent voor veel winkels: 'Black Friday Is Coming'. En daarna staan ook nog eens de feestdagen voor de deur. Sinterklaas, kerst, Oud & Nieuw... Er gebeurt een hoop. Zowel online, dus in de webshop, als offline, in de fysieke winkel. Daar wil je als winkelmedewerker in de retail natuurlijk perfect op voorbereid zijn. Met deze tips wordt de Black Friday een succes! 

Zó word jij de beste verkoper tijdens Black Friday

Black Friday Tip 1. Werk aan de online zichtbaarheid van de winkel

De klant googelt thuis in het wilde weg naar Sinterklaascadeautjes en kerstversieringen. Zorg er dus vooral voor dat jij die klant weet te grijpen. dat doe je door de online zichtbaarheid van de winkel te vergroten. Wat? Zichtbaarheid? Simpel. Dat doe je met deze tips. Het helpt ook om je social media skills wat bij te schaven. Want waar begin je? Wat moet je nou eigenlijk neerzetten op Instagram, en wat op Facebook? Het is nog best een uitdaging om creatief met content om te gaan. Tips daarover vind je hier. 

Black Friday Tip 2. Maak jezelf een talent op online gebied

Je hebt het vast allang gehoord: de online wereld wordt steeds belangrijker voor winkels. Speciaal voor jou als medewerker van een winkel biedt de E-academy daarom diverse gratis e-learnings waarin je digitale skills binnen een mum van tijd worden bijgespijkerd. Zoals de e-learning 'omnichannel', waarbij je leert begrijpen hoe online en offline kanalen het beste kunnen samenwerken voor een optimale koopervaring. Wil je misschien weten hoe je online advertenties kunt inzetten? Je komt erachter tijdens de e-learnings 'introductie in SEA en SEA in de praktijk'. Vergeet natuurlijk ook niet de e-learning 'social media', zodat je met handige trucs jullie fantastische winkel in de spotlight zet. Is je werkgever lid van retailorganisatie INretail, dan blijf je ook in 2022 gratis toegang tot de e-Academy houden.

Black Friday Tip 3. Verbeter de foto's van de winkel 

Je bent natuurlijk verkoper en geen fotograaf. Maar dat hoeft ook niet. Misschien kunnen jij en je collega's nog wel wat hulp gebruiken bij de fotografie voor jullie social media kanalen. Op de pagina Embrosa vind je bijvoorbeeld de cursus Instagram voor beginners. Zo zorg je ervoor dat de foto's van je winkel nét dat beetje extra krijgen. 

Black Friday Tip 4. Oefen alvast aan je verkoopgesprek 

Hebben jij en jouw collega's maar weinig tijd? Dan heb je misschien meer aan korte video’s met tips over het voeren van het verkoopgesprek in de mode- en schoenenbranche. Bekijk dan eens deze video’s van imagostyliste Nelleke Mulder. 

Black Friday Tip 5: Volg een training 

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor het volgen van de gratis drie-daagse trainingen bij OVD opleidingen. Deze trainingen worden mede mogelijk gemaakt door de subsidie NL Leert Door. Denk bijvoorbeeld aan de training commerciële vaardigheden en salestrainingen of verkooptrainingen

Meer weten?

Wist je dat er heel wat opleidingen gratis en voor niets voor het oprapen liggen? Je vindt ze hier.

Meer info