07/04/2020 | Leestijd 2 minuten

Woontrend: in de touwen hangen

“Bijzonder en mooi”, zo noemt styliste Marie-Gon een van de woontrends van 2020: touw! We zien dit jaar namelijk steeds meer meubels die zijn gemaakt van solide touwconstructies. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het huidige verlangen naar duurzaamheid en natuurlijkheid. Daardoor ontstaan opvallende, originele meubels.

Woontrend: in de touwen hangen

De touwtrend: luchtig 

Van room dividers tot tuinmeubels, tafeltjes en prachtige wandkleden, er is absoluut wél een touw aan vast te knopen in 2020. Marie-Gon: “Door met touw te werken, ontstaat een luchtig gevoel. De gebruikte knooptechniek is decoratief en zorgt voor een mooi accent in het interieur. Kleuren die gebruikt worden, zijn meestal ingetogen en neutraal, maar ook felle en uitgesproken kleuren worden met de touwtrend toegepast.”  

Touw als decoratie in de winkel  

Volgens Marie-Gon kan touw een leuke eyecatcher zijn voor de winkel. Niet alleen om te verkopen, maar ook om de winkel mooier te maken. “Vooral als je de styling erop aanpast. Maak bijvoorbeeld een mooie afscheiding van touwen, of een origineel wandkleed. Details met touw kunnen deze producten nóg sterker tot hun recht laten komen. Touw spreekt tot de verbeelding!”  

Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land af op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.