26/07/2019 | Leestijd 3 minuten

Wondere woonwereld: Street Savage

Welke woontrends staan je in 2020 te wachten? Trendwatcher Aafje Nijman schetst de tijdgeest  IRRESISTIBLE, die weergeeft hoe de consument verandert. Uit deze maatschappelijke ontwikkeling rolden vier woontrends. Street Savage is de derde oogstrelende trend in het rijtje. Laat je inspireren voor de perfecte verkoop en styling in de winkel!

Wondere woonwereld: Street Savage

Aafje Nijman beschrijft waar mensen waarde aan hechten. "De huidige wereld is een maakbare wereld. Het perfecte plaatje telt en dat is ook wat we naar buiten brengen. De wereld is zó gericht op perfectie, dat het individuele onderscheid in het gedrang komt. We gaan op zoek naar uitdagingen. Er komt behoefte aan echtheid, die gekenmerkt wordt door de interesse in imperfectie en vrijheid.” Ze noemt dit ‘waardetrend DISARM'. Meer informatie over de trend DISARM lees je hier.

Stijltrend: Street Savage

Onze wereld is zó gericht op perfectie dat onze interesse in imperfectie groeit. Deze trend grijpt daarom terug op het ongepolijste straatleven, met stoere hiphopinvloeden en een urban look. Meubels zijn uitgesproken – zowel vintage (’70’s en ’80’s) als nieuw. Een bar, voetbaltafel of basketbalnet in de woonkamer? Het kan allemaal.

Vormen: Industrieel, onregelmatig en ‘gebruikt’.
Kleuren: Heldere, contrasterende kleuren, gecombineerd met betongrijs, beige en zwart.
Materialen: Zowel industrieel (golfplaat, traanplaat, geperforeerd metaal) als natuurlijk (rubber, hout).
Dessins: Urban, zoals graffiti en signaalstrepen.

Vertaling naar winkelvloer

Met de trendwaaier, moodboards en deze stijlkamers krijg je een idee hoe je jouw winkel kan stylen volgens de vier trends. Het is niet nodig het hele assortiment te vervangen om de trends te visualiseren: door te letten op de typerende vormen en dessins kan je met bestaande modellen in de juiste stofferingen en kleuren al snel goed een trend neerzetten.

Nu bestellen: gratis trendwaaier

De trendwaaier ‘Woontrends IN 2020’ licht de vier woontrends uitgebreid toe, inclusief Pantone®-kleuren, materialen, vormen, dessins en inspiratie voor woonstijlen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan bestel je deze handige tool gratis via inretail.nl/woontrends2020 (anders € 35,00).

Meer trends

Bekijk hier de trends die eerder zijn gepubliceerd: Inner Retreat en Blended Cultures.