01/07/2019 | Leestijd 3 minuten

Wondere woonwereld: Inner Retreat

Samen met INretail ontwikkelde trendwatcher Aafje Nijman de tijdgeest IRRESISTIBLE, die weergeeft hoe de consument verandert. Uit deze maatschappelijke ontwikkeling rolden vier woontrends. Inner Retreat is de eerste oogstrelende trend in het rijtje. Laat je inspireren voor de perfecte inkoop en styling van je winkel!

Wondere woonwereld: Inner Retreat

Aafje Nijman: “We maken ons zorgen over ons leven in een prestatiemaatschappij waarin chaos, slordigheid en futloosheid niet geaccepteerd wordt. Er wordt verwacht dat we continu ‘aan staan’ en mogen geen fouten meer maken. De wereld lijkt één groot beeldscherm te zijn dat ons overlaadt met prikkels. Prikkels die ons vaak te veel zijn, maar waar we ook verslaaft aan lijken te zijn. Hoe worden we weer ‘gezond’?” Ze noemt dit de waardetrend 'HEAL'Meer informatie over de waardetrend HEAL lees je hier.

Stijltrend: Inner Retreat

We worden overladen met informatie, terwijl de druk van de prestatiemaatschappij groeit. Als reactie hierop zoeken we naar rust en kalmte. Ruimten met een rustige, zachte uitstraling, producten met een matte look. Alsof je de wereld achter een voile waarneemt. Zo wordt het interieur een prikkelarme ruimte, die de indrukken van buiten verzacht.

Vormen: Ronde, overzichtelijke, luchtige en tere vormen, zoals kleine hangende objecten.
Kleuren: Lichte pasteltinten, aangevuld met rustgevende natuurtinten en een tikje roze.
Materialen: Natuurlijk, aangevuld met onder andere (semi)transparant glas en keramiek.
Dessins: Lichte structuren, kleine ruitjes, streepjes en stipjes

Vertaling naar winkelvloer

Met de trendwaaier, moodboards en deze stijlkamers krijg je een idee hoe je jouw winkel kan stylen volgens de vier trends. Het is niet nodig het hele assortiment te vervangen om de trends te visualiseren: door te letten op de typerende vormen en dessins kan je met bestaande modellen in de juiste stofferingen en kleuren al snel goed een trend neerzetten.

Nu bestellen: gratis trendwaaier

De trendwaaier ‘Woontrends IN 2020’ licht de vier woontrends uitgebreid toe, inclusief Pantone®-kleuren, materialen, vormen, dessins en inspiratie voor woonstijlen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan bestel je deze handige tool gratis via inretail.nl/specials/woonstijlen-en-trends (anders € 35,00).