13/01/2022 | Leestijd 1 minuut

Vanaf zaterdag winkels weer open zonder afspraak

Vanaf zaterdag 15 januari mogen niet-essentiële winkels ook bezocht worden zonder afspraak. Dit blijkt uit de uitgelekte informatie van Haagse bronnen. De winkels mogen open blijven tot 17 uur. Er blijven nog wel beperkingen gelden over het maximum aantal bezoekers per vierkante meter.

Vanaf zaterdag winkels weer open zonder afspraak

De maatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Deze versoepeling van de maatregelen gaat verder dan verwacht. Eerder lekte uit dat alleen winkelen op afspraak mogelijk zou zijn. De details van de maatregelen worden op vrijdag 14 januari om 19.00 uur bekendgemaakt op de persconferentie van premier Rutte en minister Kuipers.

Campagne retailbranches

In de week voorafgaand aan de persconferentie is een landelijke campagne gestart met de boodschap ‘open winkels, daar worden we samen blij van’. Dit is een initiatief van brancheorganisaties in de detailhandel zoals Inretail, Vakcentrum en RND. Winkels hebben via massaal laten weten dat ze er klaar voor zijn om bezoekers op een veilige manier te ontvangen.

Meer weten?

Wil je weten wat de coronamaatregelen betekenen voor jouw werk in de winkel? Bijvoorbeeld met verlof opnemen of ziek zijn? Kijk dan op de speciale pagina over corona.

Meer info