17/06/2019 | Leestijd 2 minuten

Wijzer in de woontrends van 2020

Trendwatcher Aafje Nijman en brancheorganisatie INretail hebben vier woontrends geselecteerd voor 2020. Deze trends hangen niet in de lucht, ze komen voort uit een tijdsgeest. De tijdsgeest schetst wat er aan de hand is in de wereld en hoe de behoefte van de consument hierdoor verandert. Vervolgens is er een vertaling gemaakt van datgene waar de consument waarde aan hecht, naar concrete woontrends. Kortom: kennis die je niet wil missen en te gebruiken is voor de inkoop, het stylen van de winkel en het adviseren van consumenten!

Wijzer in de woontrends van 2020

De tijdsgeest IRRESISTIBLE

“We staan niet meer aan de vooravond van verandering, we zitten er midden in. En verandering is niet makkelijk. Vaak overheerst het gevoel dat er iets verloren gaat in plaats van dat er ruimte gemaakt wordt voor iets moois. Mensen verschillen enorm in de mate waarin ze veranderingen vrezen of accepteren. Een maatschappij volop in transitie brengt spanningen. De één kan de stress van verandering niet aan en voor de ander kan verandering niet snel genoeg gaan. Bij beiden is ‘weerstand’ het sleutelwoord”, aldus Aafje Nijman. Meer informatie over de tijdsgeest IRRESISTIBLE lees je hier.

De waarde- en stijltrends

Vanuit de tijdgeest IRRESISTIBLE zijn vier waardetrends gedefinieerd: HEAL, UNBOX, DISARM en ACTIONEER. Deze waardetrends beschrijven waar de consument 'waarde' aan hechten gezien de ontwikkelingen die geschetst zijn in de tijdgeest. Vanuit de waardetrends zijn vier specifieke stijltrends ontstaan: Inner Retreat, Blended Cultures, Street Savage en Flintstone Chic. De komende vier weken lichten we op Werk in de Winkel de vier waarde- en bijbehorende stijltrend die hieruit voortkomt toe!

Nu bestellen: gratis trendwaaier

De trendwaaier Woontrends IN 2020 licht de vier woontrends uitgebreid toe, inclusief Pantone®-kleuren, materialen, vormen, dessins en inspiratie voor woonstijlen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan bestel je deze handige tool gratis via inretail.nl/woontrends2020 (anders € 35,00).