04/04/2016 | Leestijd 1 minuut

Welke toeslagen zijn er van toepassing?

Ik ga binnenkort aan de slag bij een keukenspeciaalzaak. In mijn contract wordt verwezen naar de cao wonen. Welke toeslagen zijn voor mij van toepassing?
Welke toeslagen zijn er van toepassing?

Let op: er is een nieuwe cao. De inhoud van deze pagina is under construction. Gebruik de cao-tool voor actuele informatie.​

Wat is de overwerktoeslag?
De overwerktoeslag is 33 1/3% per uur.

Welke toeslagregeling moet mijn werkgever aanhouden wanneer er meer regelingen tegelijk van toepassing zijn? Bijvoorbeeld de overwerktoeslag en de feestdagtoeslag?
Wanneer er meerdere regelingen gelijktijdig van toepassing zijn, geldt alleen de regeling die voor jou als werknemer het gunstigst is. In het voorbeeld is de feestdagtoeslag 100% en de overwerktoeslag van 33 1/3%.  Hierbij geldt dan dus de feestdagtoeslag.


Let op! De CAO wonen is officieel verlopen. Hij blijft wel van toepassing voor woonbedrijven die lid zijn van werkgeversorganisatie INretail, of als er nog naar de CAO wonen wordt verwezen in uw arbeidsovereenkomst.

Heb je een vraag over de CAO wonen kijk dan eerst bij “ veelgestelde vragen” op wonen.werkindewinkel.me/veel-gestelde-vragen Staat jouw vraag er niet bij neem dan contact op met je rechtsbijstandsverzekering, een wetswinkel of een vakbond.