18/01/2019 | Leestijd 3 minuten

Waar krijg jij energie van?

De opdracht was simpel: maak op een moodboard duidelijk waar je energie van krijgt. Het gaf Elly precies dat zetje dat ze nodig had. Hulp bij je loopbaan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms kan een eenvoudige doe-opdracht je al op een nieuw spoor zetten. Coach Hilde Stringa van Youfit@retail vertelt over haar praktijk.

Waar krijg jij energie van?

“Een paar weken geleden had ik een afspraak met Elly. Ze werkt al jaren in een damesmodezaak. Nu ze de 45 nadert, denkt ze steeds vaker na over haar werk. Zit ik nog op de juiste plek? Zou ik nog iets anders kunnen doen?
Dat zijn hele normale vragen die iedereen, jong en ouder, zich af en toe eens kan stellen. Het zet je weer even op scherp en kan ervoor zorgen dat jij en je werk een goede match blijven.

Elly heeft het nog prima naar haar zin, maar toch heeft ze het gevoel dat er meer uit haar baan te halen is. Alleen heeft ze geen idee hoe ze dat aan moet pakken. Dat is zo herkenbaar! Ik krijg veel mensen in mijn praktijk die daar mee worstelen. Het zijn typisch vragen waar een loopbaancoach bij kan helpen.”

“Omdat Elly een creatief persoon is, heb ik haar gevraagd om met een moodboard uit te beelden waar zij energie van krijgt. Ze kwam terug met een verrassende collage, waar een enorm sociale betrokkenheid uit sprak. Met liefde voor mens, milieu en natuur. Dit zijn de dingen die ze écht belangrijk vindt. We zijn nu samen aan het kijken hoe ze dat aspect in haar werk kan toepassen. Ze is nu al meer gaan verdiepen in duurzame mode, en wil voor haar collega’s een inspirator worden. Het mooie is dat je nu al ziet dat ze meer voldoening haalt uit haar werk. Voor Elly werkte deze opdracht goed om meer zicht te krijgen op haar werk, maar ook een schrijfopdracht, test of oefening kunnen verrassende resultaten opleveren.”


Zo werkt gratis loopbaanadvies

Een gesprek met een loopbaancoach is helemaal gratis als je in de retail werkt. Start het jaar goed en maak meteen een afspraak. Je kunt er terecht met kleine en grote vragen over je loopbaan. Samen met de loopbaancoach ga je aan de slag om te kijken wat je precies zou willen om vervolgens met elkaar te kijken welke stappen jij kan zetten.  Je spreekt gemiddeld 1 tot 5 keer met je coach af op een plek bij jou in de buurt. Meld je snel aan voor een gratis adviesgesprek over jouw toekomst. 

Kijk op www.youfitretail.nl voor meer informatie, of bel meteen met 030-7511900.