20/07/2020 | Leestijd 4 minuten

Verkopers van Aline Fashion gaan liggen voor de klant

Een crisis kan de meest wilde ideeën losmaken. Zoals bij het verkoopteam van Aline Fashion, dat voltallig op de straatstenen van het Friese dorpje Burgum ging liggen. Niet uit wanhoop, maar om zichzelf op ludieke wijze te laten filmen door een drone. ‘Shop local’, stond op de borden in de video. Wat vond medewerker Elise Roos van der Laan ervan?  

 

Verkopers van Aline Fashion gaan liggen voor de klant

De Groningse studente Elise (27) werkt al vijf jaar in Aline Fashion, de winkel van haar tante Aline Sprokkereef. Elise: “Aline is ontzettend creatief. Dus zo’n vrolijke video als deze, is echt iets voor haar. Het was ook goed voor de teamspirit.  Want die crisis was echt even schrikken, natuurlijk, vooral in het begin. Al die nieuwe regels… Dingen die ik altijd normaal heb gevonden, mogen ineens niet meer. Koffieschenken, kraagjes rechttrekken, broeken afspelden… Van de coronacrisis heb ik geleerd, dat winkelen voor veel mensen een ‘momentje voor zichzelf’, betekent. Dat vind ik dan weer mooi!” 

Zomer in Friesland

Op Google Reviews staat Aline Fashion beschreven als: ‘een winkel waar je lekker kunt ‘sneupen’ tussen mode- en woondingetjes’ - ter verduidelijking: ‘sneupen’ is het Friese woord voor ‘rondneuzen’. En dat in Burgum, midden in Friesland, tussen de wouden en meren. Elise: “Bij Aline Fashion winkelt een aangename mix van oorspronkelijke Friezen en nieuwe Friezen, want Burgum is een echt forensendorp. In de zomer wordt de winkel extra gezellig vanwege al het toeristen aan het nabijgelegen Burgumermeer en Nationaal Park de Alde Feanen. Dus we hopen ook deze zomer weer lekker veel vakantiegangers uit eigen land te ontvangen! Ik ben erg blij met mijn ontwikkeling hier. Inmiddels heb ik me zo sterk geprofileerd, dat er zelfs speciaal naar mij wordt gevraagd door de klant! Fijn hè? Het menselijke contact past goed bij me, ook omdat ik mijn studie psychologie perfect kan toepassen. Het leert me om mensen te begrijpen.”

Van paspop tot flatlay  

Elise had vroeger al een paspop op haar slaapkamer staan. “Mode betekent veel voor me. Dus het feit dat ik de hele dag sta tussen die verleidelijke merken zoals Scotch & Soda en Knit-ted, is niet zo goed voor mijn portemonnee, haha. Wat die visuele passies betreft, kan ik me goed vinden in onze baas Aline. Zij heeft een artistiek verbeeldingsvermogen, en trekt ons regelmatig even uit onze comfortzone met – bijvoorbeeld – een cursus flatlay-fotografie, etalage-vormgeving, of bezoekje van een kledingstyliste. En een workshop social media, natuurlijk. Onlinekanalen zoals Instagram zijn de ideale manier om te laten zien wat er in de winkel te vinden is.”  

Toch nog blijven…  

Elise: “Aline Fashion is wat mij betreft meer dan een modezaak. Het is een lifestyle. Ik draag het bedrijf een warm hart toe. Dus als ik klaar ben met studeren, wil ik hier in het weekend waarschijnlijk nog blijven werken! Ik ga sowieso iets doen met psychologie, maar, zoals ik al zei, dat doe ik hier eigenlijk ook al, haha.”