01/01/2021 | Leestijd 1 minuut

Vanaf 1 januari 2021: nieuwe cao voor de retail non-food

Met de start van het nieuwe jaar geldt ook een nieuwe cao voor medewerkers in de retail non-food. De vakbonden en werkgeversorganisaties zijn het begin december vorig jaar met elkaar eens geworden over de nieuwe voorwaarden, waaronder een loonsverhoging. De nieuwe overeenkomst geldt voor alle medewerkers in mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels, tuincentra, juweliers en parfumerieën.  

Vanaf 1 januari 2021: nieuwe cao voor de retail non-food

Wat staat er in de nieuwe CAO?

Op 1 januari 2021 gaat een nieuwe cao in voor medewerkers in de retail non-food. En goed nieuws: je krijgt twee keer per jaar een loonsverhoging zo lang deze nieuwe cao loopt (tot 1 juli 2022). Deze loonsverhoging is gelijk aan het percentage waar het wettelijk minimumloon mee stijgt. De eerste verhoging is in januari 2021. Je vind de volledige tekst van de cao op onze site.
Werkgevers en vakbonden kiezen met deze nieuwe cao voor rust en continuïteit in de retailsector wat betreft de arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen. Alle partijen vinden het juist in deze tijd belangrijk om samen te werken aan een sterke en toekomstbestendige sector, want dat zorgt voor behoud van werkgelegenheid, stellen de betrokken organisaties.

Meer weten?

Wil je iets opzoeken in de cao, of heb je vragen? Maak dan gebruik van de zoekmodule van de cao, of bekijk veel gestelde vragen over de cao.

Meer info