20/09/2018 | Leestijd 2 minuten

Time to stop smoking, start with stoptober!

De Vitaliteitsweek van 24 t/m 28 september, draait om jou als energieke werknemer! Misschien dat je nog wel meer wilt weten over hoe je je vitaal blijft voelen op werk. Bijvoorbeeld hoe je lage rugpijn kunt bestrijden of kunt stoppen met roken? Lees hier meer tips voor een bestaan met meer energie. 

 

Time to stop smoking, start with stoptober!
Iedereen weet dat roken slecht voor je gezondheid is, toch slagen er weinig per jaar in om daadwerkelijk te stoppen met deze slechte gewoonte. Voor de meeste mensen is roken even een momentje om tot rust te komen (bij de lunch, telefoneren, uitgaan). Daarom is het moeilijk om ermee te stoppen. 

Doe mee!

Het kan zwaar zijn de eerste dagen – hoofdpijn, onrustig, chagrijnig en/of slapeloosheid-, maar laat dat je niet weerhouden om te stoppen met roken en doe mee aan Stoptober: “Samen stoppen, samen sterk: dat is het geheim van Stoptober”
Stoptober; 28 dagen niet roken
Er is bewezen dat de kans vijf keer groter is om blijvend te stoppen na 28 dagen. In deze dagen kun je de volgende positieve effecten te ervaren:
 
1. Je ontwikkelt een betere reuk en smaak: door nicotine verdwijnt je reuk en smaak: Binnen twee dagen verbetert dit en zal je gaan merken dat je steeds meer van eten kunt genieten.
 
2. Je voelt je fitter en hebt meer energie: Binnen drie dagen merk je dat je beter kunt ademen en meer energie hebt 
 
3. Gezondere longen, hart- en bloedvaten: Binnen twee weken verbetert het functioneren van je longen, ga je er al veel beter uitzien (doordat je bloed betere voedingstoffen naar je huid brengt) en na een jaar is de kans op hart- en vaatziekte gehalveerd.
 
4. Het bespaart je geld: beeld je eens in hoeveel geld je dit per jaar kan besparen, daar kan je waarschijnlijk hele leuke (en gezondere) dingen van doen.
Vanaf 28 september kan je de Stoptober App downloaden en op 1 oktober 2018 begint de ‘challenge’. Veel succes, je kunt het!