23/09/2019 | Leestijd 2 minuten

Stylist Marie Gon stort zich op STREET SAVAGE

Stylist Marie Gon stort zich op STREET SAVAGE Kort: Bij deze trend gaat het er wild aan toe. Vier stijltrends gaan het interieurbeeld voor 2020 bepalen: Inner Retreat, Blended Cultures, Street Savage en Flintstone Chic. Interieurstylist Marie Gon stort zich dit keer op Street Savage. Een stoere stijl met een rauw randje die om een tikkie lef vraagt!

Stylist Marie Gon stort zich op STREET SAVAGE

Door Marie Gon

Een beetje anarchie, reageren op de gevestigde orde hoort er bij tijd en wijle gewoon bij. Zeker in economisch makkelijkere tijden, durven we meer uit de band te springen, én tonen we meer lef in ons interieur door vaker een statement te maken: “Kijk mij eens een bijzonder item in huis hebben!” Het mag spraakmakend zijn, en zelfs een mooi/lelijk discussie oproepen. Het is edgy, kan een verrassend kantje’ hebben, en vertelt zeker een verhaal.

Zelfs de waarde die items hebben varieert: een peperdure designbank wordt zonder gêne naast een simpel en merkloos bijzettafeltje gezet. Vaak vormen teksten een onderdeel van een ontwerp, of zie je dat iconische stripfiguren (vaak qua formaat compleet uit verhouding) als held in huis worden gehaald. Kleuren zijn fel en uitgesproken, kunnen grafische patronen hebben en worden dynamisch met elkaar gecombineerd.

Bekijk hier de interpretatie van de stijltrend Inner Retreat en Blended Cultures door Marie Gon.

Nu bestellen: gratis trendwaaier 

De trendwaaier Woontrends IN 2020 licht de vier woontrends uitgebreid toe, inclusief Pantone®-kleuren, materialen, vormen, dessins en inspiratie voor woonstijlen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan bestel je deze handige tool gratis via inretail.nl/woontrends2020 (anders € 35,00).


Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.