07/10/2021 | Leestijd 5 minuten

Spread the word: overtuig anderen om te werken in de winkel

Als jij in een winkel werkt, is de kans groot dat jij barstensvol met verhalen zit over wat je op je werk meemaakt. Je vrienden luisteren graag mee over welk merk helemaal hot is, welke vrolijke vaste klanten weer zijn langs geweest of welke targets je hebt overtroffen. Vertel vooral meer! Want de vraag naar retail-medewerkers is enorm groot.

Spread the word: overtuig anderen om te werken in de winkel

De deuren van de winkel staan open

Zit jij goed op je plek? Goed, houden zo! Maar het is heel goed mogelijk dat iemand in jouw omgeving op dit moment op zoek is naar een baan, terwijl jouw vriend of vriendin waarschijnlijk om de hoek van de straat al een leuke nieuwe job kan vinden. Gewoon in die gezellige buurt van de eigen woonplaats. De ‘medewerkers gezocht’-borden vliegen je om de oren en de winkeldeuren staan letterlijk open. Het is een gekkenhuis op de vacaturemarkt.

Verhalen van anderen in de retail

Werk in de Winkel kan je alleen maar stimuleren om anderen enthousiast te maken voor de dynamische branche van de retail. Op deze pagina vind je ervaringen van anderen die kozen voor een baan in de winkel.  Wist je dat heel veel banen via via worden ingevuld? Is er bij het bedrijf waar jij werkt een vacature? Vertel het door! En zet je eigen vrienden- en kenniskring in om iemand te vinden, en deel de vacature via je eigen social media. Dikke kans dat je zo een nieuwe collega vindt!

Verdienen

Misschien is jouw vriend of vriendin benieuwd wat het werk in de winkel precies oplevert. Hier vindt hij of zij praktische informatie zoals de afspraken over salaris en vakantiedagen.

Dát maakt de retail zo leuk

Moeten we nog maar eens opnoemen wat het werk in de winkel zo leuk maakt? Voor jou vast niet, maar we doen het toch:

  1. Verschillende taken: Of je nu enorme verkoopskills hebt, een gevoel voor styling of ervan houdt om een magazijn perfect op orde te brengen of orders perfect te laten verlopen. In de retail doe je wat bij je past en maakt jouw vakkundigheid het verschil.
  2. Geen dag is hetzelfde: Je werk wordt nooit saai. Het ene moment plaats je een outfitpost op Instagram en het volgende moment help je een klant in de winkel. 
  3. Je werkt tussen de mooiste artikelen: Ben je gek op schoenen. Of de laatste mode? Hou je van interieurdesign? Of ben je een fanatiek sporter? Waarom zou je van je hobby niet je beroep maken?
  4. Wel of geen kantoorbaan? Winkel of webshop? De keuze is aan jou! Er zijn in de detailhandel net zulke uitdagende banen in de winkel als op kantoor!
  5. Je bent op de hoogte van de nieuwste trends: Jij bent de expert! Ook je vrienden weten jou te vinden voor tips hoe ze hun nieuwe huis moeten inrichten of welke jeans goed staat. 
  6. Je werkt samen met mensen/collega’s: en dat is vaak gezellig, want winkelmedewerkers zijn doorgaans zeer sociaal ingesteld. 
  7. Plezier maakt plezier: Doordat je mensen gelukkig maakt, word je dat zelf automatisch ook. 
  8. Je tovert een lach op iemand zijn gezicht: En wat is er mooier dan dat? Wat geeft er meer voldoening dan een glimlach? 
  9. Leuke personeelskortingen: Kijk, dat is ook fijn, toch? Je shopt altijd goedkoper dan de rest van de wereld. 
  10. Gevarieerde werktijden: 9 to 5 niks voor jou? In de retail heb je volop banen waarbij je een stuk flexibeler bent.

Dus: vertel jouw vrienden vooral waarom ze op zijn minst eens langs zouden moeten gaan op gesprek in een winkel.

Toolkit kom werken in de winkel

Uit de ledenpeiling van INretail blijkt dat 78% personeel probeert te werven via social media, 73% zoekt en vraagt binnen het netwerk en 40% hangt een briefje op de etalageruit. Voor elk wat wils! INretail heeft twee gratis toolkits gemaakt met social mediaberichten, whatsappjes en posters. Je kunt ze zo gebruiken, maar je kunt ook je eigen logo of tekst toevoegen. Er is de Toolkit werken AAN de winkel voor functies op de winkelvloer. En de Toolkit werken IN de winkel voor functies achter de schermen, bijvoorbeeld als social media-adviseur.

Meer weten?

Heb je je vrienden al overtuigd? Geef dan vooral deze handige tips door, over het voeren van een sollicitatiegesprek.

Meer info