18/10/2018 | Leestijd 3 minuten

“Soms zijn dames verbaasd dat ze een hak kunnen dragen!”

Werk in de Winkel sprak met Sandra van Leeuwen - van der Niet (47) van schoenenwinkel Carel van der Meer in Oegstgeest. Een winkel die draait om Italiaanse kwaliteit en persoonlijke aandacht. En bovendien een winkel waar de schoenen keurig op kleur staan gesorteerd!

“Soms zijn dames verbaasd dat ze een hak kunnen dragen!”

"Met leer en suède is de gymp alweer een hele andere schoen..."

Tijdschriften

 “Ik weet nog dat ik als kind plaatjes van kleding uit tijdschriften knipte en collages maakte, haha”, vertelt Sandra. Na de mavo volgde ze de mode- en kledingopleiding aan De Noorderwiek in Leiden, waar ze naar eigen zeggen van alles leerde – van kleding maken tot etalages vormgeven. En nu werkt ze alweer twaalf jaar bij Carel van der Meer. De Italiaanse schoenenzaak is idyllisch gelegen tussen de hoge bomen van de Kempenaerstraat, een gezellig en mondain dorpsplekje in Oegstgeest met veel kleinschalige boetieks.  

Italiaanse kwaliteit

De doelgroep van Carel van der Meer bestrijkt drie generaties, met een aanbod van pumps tot loafers, sneakers en enkellaarsjes. Mét perfecte pasvorm. “Het is altijd fijn om te zien als dames blij worden van een mooie en comfortabele schoen die bij hun past. Soms zijn ze verbaasd dat ze toch een pumpje met een hakje aan kunnen.” Bijna de volledige collectie is Italiaans. Dat staat volgens Sandra garant voor kwaliteit en perfecte pasvorm. Want de alledaagse witte gymp zal je hier niet vinden. “In onze collectie hebben we zeker mooie sneakers, die horen in het modebeeld, dus daar gaan we ook graag in mee. Maar met leer en suède is de gymp alweer een hele andere schoen.”

Perfecte outfit

Bij Carel van der Meer staan alle schoenen zorgvuldig op kleur gesorteerd. “Dit geeft rust in de winkel en werkt overzichtelijk”, legt Sandra uit. “De dames kunnen direct op de juiste kleurhoek afstappen, als ze een nieuwe outfit hebben gescoord. Dat vind ik ook zo leuk, dat schoenen een outfit echt ‘afstylen’. En tassen, want die verkopen we ook. Prachtig. Het is heerlijk om daarin mee te denken.”

Persoonlijkheid

In dat ‘afstylen’ wordt de clientèle van Carel van der Meer uitgebreid geholpen. “Het komt wel voor dat dames hun nieuwe jurkje achter in de winkel aantrekken, zodat ze wat makkelijker een bijpassend paar schoenen kunnen uitzoeken. Juist dat stukje persoonlijkheid mist bij online winkelen.” Sandra denkt dan ook dat het belangrijk is dat winkels een gastvrije omgeving bieden, waar je altijd even binnen wilt wandelen voor inspiratie en sfeer. “We laten onze klanten bijvoorbeeld gezellig schoenen passen onder het genot van een kopje koffie of thee. En pakken extra uit op een klantendag. Zo ontvangen onze vaste klanten In maart en september een uitnodiging voor de presentatie van de nieuwe voorjaars- of najaarscollectie. Maar eigenlijk maken we van alle dagen van het jaar een feestje hoor, we willen dat de dames met een goed gevoel de winkel uit gaan om ook weer terug te komen.”

Aanmelden nieuwsbrief  sign up for newsletter