20/12/2017 | Leestijd 1 minuut

Shoppen als toeristische trekpleister

Jaarlijks bezoeken bijna 16 miljoen toeristen Nederland. Samen geven ze voor ca. 1 miljard uit aan winkelen. Dat is een enorme kans voor de retail.

Shoppen als toeristische trekpleister

Vanuit de gedachte ‘Meer mensen, naar meer steden, meer uitgaven’ wordt er campagne gevoerd om Nederland als aantrekkelijke shopping bestemming op de kaart te zetten.

In november is daarom door de Holland Shopping Alliantie* en tweedaagse persreis voor internationale persreis georganiseerd naar Den Bosch en Den Haag. Twee verschillende steden qua omvang, maar met een vergelijkbare allure; beide stijlvol en Bourgondisch en gericht op de bezoeker die houdt van luxery shopping in een historische setting.

De persreis trok bloggers, vloggers, influencials, freelancers en redacteuren uit Italië, Duitsland, België, Spanje, Engeland, Frankrijk, Denemarken. Hun enthousiasme over de shopping tour heeft geleid tot een stroom aan berichten en publicaties via social media, websites en publicaties. Deze positieve publiciteit moet internationale consumenten op het idee brengen naar Nederland te komen om hier uitgebreid te komen winkelen, ook in de steden die ze niet kennen.

* Een samenwerking tussen brancheorganisatie INretail en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Aanmelden nieuwsbrief  sign up for newsletter