06/10/2018 | Leestijd 2 minuten

“Retail is eenvoudig: je haalt eruit wat je erin stopt”

Tijdens zijn studententijd startte Jesse Ikink (25) als parttimer bij Coef Men in Nijmegen. Daar ontdekte hij zijn passie voor retail. In de afgelopen drie jaar rondde hij zijn hbo-opleiding commerciële economie af en ging hij fulltime in de retail aan de slag. Inmiddels werkt Jesse als assistentbedrijfsleider bij Coef in Arnhem: volgens hem de ‘vetste winkel van Nederland’: “Bij Coef wordt iedereen exact hetzelfde behandeld. Elke klant is koning, krijgt een kopje koffie en indien gewenst een gepassioneerde uitleg over elk merk.”

“Retail is eenvoudig: je haalt eruit wat je erin stopt”

"Ik werk al sinds mijn zestiende in een winkel. En dat verveelt me nog geen dag." 

9 jaar retail

“Ik ben misschien pas 25, maar heb al wel negen jaar retail-ervaring op mijn teller staan. Al sinds mijn zestiende werk in de winkel. En dat verveelt me nog geen dag. Ik vind het reuze interessant om te onderzoeken en te ontdekken waarom mensen bepaalde producten of merken wel of niet uit de schappen trekken. Waneer we bij Coef een nieuw merk binnenkrijgen, zoek ik op het internet en social media naar interessante details. Met de juiste informatie breng ik een merk dan net dat ene stapje verder.”

Vetste winkel van Nederland

“Ik vind Coef de vetste winkel van Nederland. Ja, ook al voordat ik hier zelf werkte. Hier krijgen alle klanten een warm welkom. Service staat hoog in het vaandel en dat maakt mijn werk leuk. Onder het genot van een kopje koffie, vertel ik de klant het liefst honderduit over de collectie en de verschillende merken. Niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind mensen een bepaalde ervaring mee te geven.” 

Stapje extra

“Binnen Coef doet iedereen alles. Van het controleren van de levering, tot aan het netjes opvouwen van de kleding. Dat houdt het werk voor iedereen leuk én divers. Het maakt ook dat iedereen hier net dat ene stapje extra zet. Retail kan volgens mij heel eenvoudig zijn. Je haalt eruit wat je erin stopt. En ja, dat vereist soms best hard werken. Maar dat betaalt zich keer op keer weer terug. Als een bepaald merk minder lekker loopt, gaan we daar binnen Coef mee schuiven in de winkel. We zoeken uit wat er beter kan en ondernemen actie. Vaak loopt datzelfde merk de week erop dan dubbel zo hard. Kijk, daar krijg ik energie van!”

Op naar de top!

“De komende jaren zit ik hier nog prima op mijn plek. Coef doet het ontzettend goed, maar ik denk dat de top nog niet is bereikt. De mogelijkheden zijn nog reuze. Dat belooft wat!"