14/08/2019 | Leestijd 2 minuten

Opstartproblemen na je vakantie?

Opstartproblemen na je vakantie? Wel eens gehoord van de “post holiday blues”? Dit is de welbekende dip die je ervaart als je na een heerlijke vakantie weer aan het werk moet. In gedachten lig je nog aan het strand, maar je moet toch echt weer aan de slag. Met deze tips verdwijnt je somberheid en maak je een frisse start!

Opstartproblemen na je vakantie?

1. Opstarten en nagenieten

Geniet vooral nog even van de afgelopen vakantie, bespreek je ervaringen met vrienden, familie, kennissen en collega’s. Bekijk je foto’s terug, deel ze op je social media en maak nieuwe vakantieplannen! Daarna is het pas tijd om je weer te focussen op het werk!

2. Prioriteiten stellen

Schrik niet van de hoeveelheid e-mails en/of werk die op je ligt te wachten bij terugkomst. Begin niet waar je het laatst bent gebleven en/of bij je laatste e-mail, je loopt hiermee namelijk het risico dat je de gehele dag achter de feiten aanloopt. Stel dus als eerst een to-do-lijstje op van de belangrijkste werkzaamheden die je wil afronden en ga daar als eerst mee aan de slag.

3. Eet en beweeg gezond

Tijdens de vakantie is gezond leven een stuk lastiger. De kans is groot dat je (te) veel hebt gegeten en/of (te) weinig lichaamsbeweging hebt gehad. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, omdat je (als het goed is) goed uitgerust terug bent gekomen. Maar om je ritme weer op te pakken is het tijd om daar verandering in te brengen. Zorg dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt en voldoende beweegt, dit bevordert namelijk je gezondheid en zorgt ervoor dat je weer op volle kracht kunt werken. Tip: maak een lekkere lunchwandeling. Tijdens je vakantie ben je namelijk ook veel buiten geweest wat je enorm goed heeft gedaan!

4. Tot slot: Zorg voor voldoende ontspanning en nachtrust

Als je voldoende ontspannen bent, dan zorgt dat ervoor dat je hersenen beter werken. Je zit beter in je vel en dat resulteert in een hogere productiviteit. Dit alles komt je werk uiteraard ten goede! Iedereen ontspant op een andere manier, zoek dus goed uit wat voor jou het beste werkt.