11/11/2021 | Leestijd 3 minuten

Niels van Coef Men: “Een winkel draait om verbinding"

De winkel Coef Men was deze zomer één van de winnaars op de Dutch Retail Experience Awards. “Alle winkels van Coef Men zijn uniek en anders”, als we jurylid Harry Bijl mogen geloven. “Door de mix van het aanbod, maar ook door de interieurkeuzes. Het is een plek waar mensen graag zijn en terugkomen. Alles staat in het teken van mensen blij maken.” We spreken Niels Wassing (26), één van de ‘blijmakers’ van Coef Men. 

Niels van Coef Men: “Een winkel draait om verbinding"

Een aantal vragen aan Niels:

Wat staat er op je LinkedIN? 

“Store manager bij Coef Men in Nijmegen.” 

Hoe lang werk je bij Coef Men? 

“Vijf jaar. Ik ben hier binnengekomen als stagiair.” 

Opleiding?

“De middelbare hotelschool. De horeca is een mooi, servicegericht vak. Maar je weet nooit hoe laat je klaar bent. De retail brengt meer structuur in je leven, dat ontdekte ik al snel. En ik houd van structuur. Of het nu gaat om mijn agenda, of het netjes neerleggen van kleding in de winkel.” 

"Ik houd van structuur. Of het nu gaat om mijn agenda, of om het netjes neerleggen van kleding."

Komt die hospitality nog van pas? 

“Absoluut. De hotelschool zit nog altijd in me. Vooral nu ik werk bij Coef, waar we proberen de huiskamer van Nijmegen te zijn. We houden ervan om vaste klanten te vragen hoe het met hun zoon of dochter gaat… Kopje koffie erbij… Kletsen. Een winkel draait om verbinding.” 

Wat vind je leuk aan de retail?

“Dat je mensen van top tot teen kunt aankleden, op zoek naar een mooie outfit. Zodra je eenmalige klanten veranderen in vaste klanten, voel je op een gegeven moment steeds beter aan wat bij ze past, en wat niet. Consumenten kunnen overal op het internet hun artikelen kopen, maar bij Coef Men worden ze in de watten gelegd.”

Omschrijf je werkdag? 

“De dag begint voor mij met bespreken van de dag met het team en de taken die gedaan moeten worden. Natuurlijk komt er ook regelmatig een stukje omhangen van de winkel bij kijken – dus het verplaatsen van de kleding. Ik ben altijd aan het sparren met collega’s: moet dat merk niet ergens anders hangen? Moet er niet een ander sfeerbeeld in de etalage? En dan: openingstijd! Verkopen, stylingadvies geven… Intussen doe ik nog veel meer... Roosters maken, weekmails rondsturen naar collega’s, plannen, enzovoorts…” 

Waar ligt jouw talent? 

Styling, dat ten eerste… Ik streef ernaar om klanten ‘outside of the box’ te laten denken. Veel mensen zitten toch een beetje vastgeroest in aannames, bijvoorbeeld dat een specifiek type shirt niet past bij een bepaalde broek. Terwijl, als je daar een overhemd boven draagt waarbij je de knoopjes openlaat, het ineens een geweldig setje kan worden. Ten tweede durf ik ook wel te zeggen dat ik heel goed ben in het creëren van de juiste uitstraling van de winkel.” 

Hoe volg je de fashion? 

“Ik vind het heel leuk om te zien wat de grote modehuizen bezighoudt. Zoals Stone Island en Isabel Marant. En ik volg ook graag bepaalde fashion bloggers en influencers zoals Highsnobiety.”

Meer weten?

Heb jij net zo veel gevoel voor styling als Niels? En lijkt een baan in de winkel jou ook wel wat? Dan kun je makkelijk een opleiding of cursus volgen om je op weg te helpen. Kijk bij Retail Opleidingen voor meer informatie.

Meer info