08/11/2022 | Leestijd 4 minuten

Nathalie, shopmanager van MS Mode, ging met een coach praten: “Ik heb nieuwe prikkels nodig!”

“Laten we eerlijk zijn, ik word er niet bepaald jonger op”, vertelt Nathalie Mayenburg, de 51-jarige shopmanager van MS Mode. Wat nou als ze straks een dagje ouder is en die stapel spijkerbroeken niet zomaar optilt? Nathalie besloot om eens met een gratis loopbaancoach te praten. Yvonne Yan, van Youfit@retail, gaf haar het duwtje in de rug dat ze nodig had.

Nathalie, shopmanager van MS Mode, ging met een coach praten: “Ik heb nieuwe prikkels nodig!”

Ouder

“Kijk. Ik doe dit werk nu al 33 jaar. Op een gegeven moment word je toch een dagje ouder. Kleding verkopen is lichamelijk een best wel zware baan. Er rust een taak op je schouders - letterlijk en figuurlijk. Ik houd van dit vak, maar moet ook over morgen nadenken – wat als ik dit fysiek allemaal straks niet meer aankan en ik nog wel tot mijn 67e moet doorgaan? Alles wordt ook nog eens duurder… Genoeg redenen om naar een coach te stappen.”

Misschien doe ik wel helemaal niets met die opleiding, maar dan heb ik deze wel achter de hand. Je weet nooit wat de toekomst brengt.

Shopmanager

“Ik ben zo’n beetje vanaf mijn 18e de detailhandel ingerold. Eerst heb ik mezelf opgewerkt tot shopmanager bij Prénatal, en zo’n twaalf jaar later ging ik aan de slag bij MS Mode. Daar ben ik dus nooit meer weggegaan.”

Klant

“Toen ik meer dan twintig jaar geleden begon bij MS Mode, was shoppen nog heel anders. De klanten hielpen zichzelf. Tegenwoordig vragen ze ook om advies. Logisch, want de klant die alleen een paar basic topjes nodig heeft, doet dat wel op internet.”

Coach

“Bij MS Mode kregen we dit jaar een workshop ‘feedback geven’ van James Loopbaan. Tijdens deze cursus hoorde ik dat ik me gewoon kon aanmelden voor gratis advies over mijn loopbaan, bij Youfit@retail. Die kans heb ik meteen gegrepen. Mijn coach, Yvonne Yan, heeft me enorm geholpen!”

Salesmanager

“Ik ben telkens weer op zoek naar nieuwe prikkels in mijn werk. Stilstand is achteruitgang, zeg ik altijd maar. Samen met Yvonne ben ik gaan kijken naar wat ik allemaal leuk vind in deze branche. De verkoop, sowieso. En de hele dag met mensen bezig zijn. Yvonne stelde me de juiste vragen, waardoor het allemaal heel helder en duidelijk werd.”

School

“Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mezelf wil ontwikkelen tot salesmanager. Met die functie blijf ik toch betrokken bij de verkoop, maar hoef ik minder fysiek werk te verrichten in de winkel. Wel zal ik eerst een opleiding moeten volgen, aan de LOI of ROC, bijvoorbeeld. Dus in januari ga ik waarschijnlijk ‘terug naar school’.”

Uitvogelen

“Ik moet nog uitvogelen wat ik allemaal ga doen met die opleiding tot salesmanager. Misschien doe ik er wel helemaal niets mee, maar dan heb ik deze in elk geval achter de hand. Je weet nooit wat de toekomst brengt.” 

Over Yvonne

Yvonne Yan is één van de coaches van Youfit@retail: “We helpen je graag met grote en kleine vragen over je loopbaan. Wil je weten welke functies nog meer bij jou passen, welke cursussen of opleidingen geschikt zijn, waar jouw kansen liggen en hoe je daar kunt komen? Dan spreken we graag met je af en gaan we aan de slag, eventueel met opdrachten/testen die we samen doornemen. Door de gesprekken en met de uitslagen bepaal je bewuster de voor jou passende richting en vervolgstap(je) en kun je weer verder…”

Meer weten?

Heb jij ook behoefte aan ‘nieuwe prikkels’? Zou jij ook weleens met een coach willen praten of kijken welke workshop bij jou past? Kijk dan op Youfit@retail.

Meer info