03/11/2021 | Leestijd 2 minuten

Mondkapjes opnieuw verplicht in de winkel

Tijdens de persconferentie op 2 november hebben demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo aangekondigd dat vanaf zaterdag 6 november het mondkapje in winkels weer verplicht wordt. De mondkapjes moeten ook op in andere binnenruimtes zoals gemeentehuizen en stations. 

Mondkapjes opnieuw verplicht in de winkel

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Jij staat als winkelmedewerker natuurlijk niet te springen om weer een mondkapje te gaan dragen, en de klant ook niet. Maar een mondkapje kan wel voorkomen dat we eventuele zwaardere maatregelen weer zullen terugzien - zoals het sluiten van de horeca en winkels. Dat sluiten we natuurlijk liever uit. Lees hier het laatste nieuws rondom het coronavirus. 

Veiligheid is in orde in de winkel

Retailers hebben de veiligheid goed georganiseerd. Namelijk, door fors te investeren in maatregelen om de veiligheid in winkels goed te regelen. Denk aan stoplichten, klantentellers, beveiliging, looproutes, schermen, stickers en andere hygiënemaatregelen. Vanaf zaterdag 6 november wordt daar het mondkapje aan toegevoegd.

De nieuwe coronamaatregelen op een rij:

  • Werk de helft van de tijd thuis (dringend advies, per direct)
  • Het coronatoegangsbewijs geldt ook in onder meer sportscholen, zwembaden en ‘doorstroomlocaties’ als dierentuinen, musea en pretparken (verplicht, vanaf 6 november)
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimten zoals winkels, stations, bibliotheken en gemeentehuizen (verplicht, vanaf 6 november)
  • Een regionale aanpak in coronabrandhaarden lijkt onhaalbaar, wel worden bedrijven en burgemeesters opgeroepen beter te handhaven
  • Het kabinet bereidt alvast wetgeving voor zodat de coronapas ook bij bedrijven verplicht kan worden

Wil je alle maatregelen precies op een rijtje? Klik dan hier

Meer weten?

Wil je meer weten over de regelgeving omtrent het coronavirus en wat dit betekent voor jouw werk in de winkel? Klik dan hier.

Meer info