27/05/2020 | Leestijd 4 minuten

‘Onderhandelen voor vrouwen’, zo leer je deals sluiten als de beste

Onderhandelen is een manier om je doel te bereiken. Mannen doen dat op andere wijze dan vrouwen. Voor vrouwen is het vaak vooral gedoe of gebrek aan lef en leeft de angst dat het de relatie verstoord. Patricia van Amelsvoort, van Verkoopkracht, ontwikkelde een workshop speciaal voor alle vrouwen die hun onderhandelingstechnieken willen verbeteren. Dus voor medewerkers op de werkvloer maar ook voor backoffice. Zo leer jij met onderhandelen ‘je mannetje’ staan. Je kunt je inschrijven voor 3, 11 of 22 juni. 

‘Onderhandelen voor vrouwen’, zo leer je deals sluiten als de beste

Wat is onderhandelen? Tja, misschien is dat wel de belangrijkste vraag. Onderhandelen is een manier om je doel te bereiken, in je werk, thuissitiuatie of bijvoorbeeld bij het doen van een aankoop. Thuis is het soms nodig om te onderhandelen over de vakantiebestemming, over de bedtijd van de kinderen of over ‘wie-doet-wat’. Op je werk kan het zijn dat je een takenpakket op je bureau gelegd krijgt waar je geen tijd voor hebt of waar je misschien niet eens zo goed in bent. Wellicht staan je werktijden weleens ter discussie of, en dat zal best vaak voorkomen, je salaris mag wel wat hoger. In winkels wordt er natuurlijk ook vaak over de prijs onderhandeld. Hoe je zo’n onderhandeling kan aanpakken, leer je in deze workshop. 

Krijg wat je wilt 

Mannen onderhandelen op andere wijze dan vrouwen. Waarin zit het verschil? Om te beginnen is onderhandelen voor mannen een spel. Degene die het het behendigst speelt, die wint. Zonder rancune. Voor vrouwen is het vaak vooral gedoe of gebrek aan lef en bestaat de angst dat het ten koste gaat van de relatie. 

Volgens onderzoek van het CBS uit 2019, verdienen mannen, in vergelijkbare functies, ongeveer € 8000,-per jaar meer dan vrouwen. Om te beginnen komt dat voor een deel omdat mannen nou eenmaal vaker om salarisverhoging vragen dan vrouwen, en dat scheelt natuurlijk al een hoop. Maar ook krijgen mannen vaker wat ze willen. En hoe dat komt, daar gaan we het in de workshop over hebben. Maar vooral, ik ga helpen hoe jij vaker kunt krijgen wat je wilt. 

Valkuilen en sterke kanten 

 Waarom ik dat doe? Met ruim 25 jaar in de verkoop weet ik precies wat werkt in een onderhandeling en wat niet. Ik ken mijn valkuilen en sterke kanten en die van mijn klanten. Nu ik zelf niet meer dagelijks onderhandel wil ik die kennis en vaardigheden delen om jou te helpen het beste uit jezelf te halen! 

Data workshops 

De workshop wordt vier keer gegeven. Inloggen kan via Zoom (beveiligde omgeving) 

  • 27 mei: 9.00 - 11.30 uur 
  • 3 juni:9.00 -11.30 uur  
  • 11 juni: 9.00 -11.30 uur  
  • 22 juni: 9.00- 11.30 uur 

Opzet en kosten 

  • Groepen van 4 tot maximaal 8 personen. Zodat iedereen ook écht geholpen wordt. 
  • De workshop duurt tweeënhalf uur. 
  • De normale prijs is € 115,00 per persoon. Voor de mensen die via INretail meedoen is de prijs € 105,-(graag het lidnummer vermelden). Doe je mee met meer dan één deelnemer dan krijgt iedereen die zich gezamenlijk inschrijft, 10 procent korting (ook op de gereduceerde INretail-prijs) 
  • De workshop kan ook in-company worden gegeven, hiervoor gelden andere tarieven. 

Meer weten?

Meld je aan door een e-mailbericht te sturen aan: patricia@verkoop-kracht.nl

Meer info