05/03/2021 | Leestijd 2 minuten

Marktplaats als extra verkoopkanaal voor winkels

Website Marktplaats trekt maandelijks 8 miljoen bezoekers. En dacht je dat die allemaal snuffelen naar tweedehands producten? Think again! Maar liefst 40% komt hier voor gloednieuwe producten. Dat betekent dus 3,2 miljoen potentiële klanten voor het oprapen... En daar liggen kansen voor de retail. 

Marktplaats als extra verkoopkanaal voor winkels

Doen wat we willen

Facebook-posts… Livestream modeshows… Grappige filmpjes… Al maanden doen winkels er alles aan om hun klanten te bereiken. Trotseren die crisis! De lockdown maakt het er alleen niet makkelijker op. Des te belangrijker is het nu voor winkels om niet onzichtbaar te worden. Ook daarom doet de retail er verstandig aan om het online bereik te vergroten. Blijf zichtbaar voor de consument. Want: ‘in het oog = in het hart’!

Even wat feitjes…

Marktplaats kent dus 8 miljoen maandelijkse bezoekers. Wekelijks worden er 61.916 spijkerbroeken, 10.623 tennis-items, 297.250 damesschoenen, 55.407 boxsprings (bedden) en 49.124 barbecues gezocht. 40% van de bezoekers is op zoek naar nieuwe producten. Daar kunnen winkels hun voordeel mee doen. Je winkel registreren kan via deze pagina

Klantcontact

Is Marktplaats een gunstig verkoopkanaal? Volgens Sanne Radsma van Olle & Flo Kinderkleding in elk geval wel. “We gebruiken Marktplaats om onder de aandacht te komen van een groot publiek en zo verkopen we steeds meer.” Ook bij interieurmerk TTM Wonen zijn ze enthousiast. “‘Elke klant is er één, dus ben ik altijd beleefd en reageer ik snel. Bovendien vind ik klantcontact het leukste aan adverteren op Marktplaats.”

Hoe maak je van Marktplaats een succes? Volg dan deze tips. 

  1. Richt de verkoperspagina in met een logo, foto’s en omschrijving van de winkel. 
  2. Voeg advertenties toe met producten.
  3. Alles valt of staat met de juiste foto’s. Hoe meer details hoe beter. 
  4. Geef veel en duidelijke informatie en schrijf wervende teksten.
  5. Zet relevante zoekwoorden in de titel.
  6. Zorg dat je goed bereikbaar bent.
  7. Veilig winkelen gaat boven alles. Vind hier Vijf Corona-proof tips voor verkoop op Marktplaats.

Meer weten?

Wil je je kennis op het gebied van e-commerce en online vergroten? Bij de e-Academy kun je gratis e-learnings volgen om je digitale skills te vergroten.

Meer info