Header image

E-commerce

Digitaal groeien met een cursus e-commerce is eenvoudig met onze cursussen die online te volgen zijn. Met kennis van e-commerce kun je de producten in jouw winkel ook online aan de man brengen. Via Werk in de Winkel kun je verschillende opleidingen en cursussen voor de retail en detailhandel volgen, waaronder een online training e-commerce. Leer hoe je een online verkoopstrategie opzet, wat jouw online klanten willen en hoe je het beste jouw fysieke winkel koppelt aan je website of webshop.


E-commerce

  e-Academy: Gratis e-learnings over e-commerce - e-Academy

Wil je meer leren over verschillende onderwerpen binnen de e-commerce maar heb je geen tijd of zin in een lange cursus of opleiding? Dan is leren via de gratis e-learnings van e-Academy iets voor jou.  

De korte onlinecursussen duren gemiddeld 45 minuten en geven je concrete handvatten waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen winkel. Regelmatig worden er nieuwe e-learnings toegevoegd zodat je altijd up-to-date kunt blijven. 

Hoe het werkt?   

  1. Maak een account aan: het is helemaal gratis 
  2. Volg een e-learning en verbeter je kennis 
  3. Maak de toets en scoor een voldoende 
  4. Ontvang een certificaat en zet je kennis meteen in 

Maak gratis een account aan mijn.e-academy.org of lees meer via www.e-academy.org

Is je werkgever lid van retailorganisatie INretail, dan blijf je ook in 2023 gratis toegang tot de e-Academy houden.

  Online marketing en toepassen van e-commerce - Deltion college

Wil jij meer weten van online marketing en e-commerce? En de kansen die het jou, je loopbaan en je bedrijf biedt? Meld je aan voor de cursus Online marketing en toepassen van e-commerce. In 5 dagdelen leer je de basis van dit actuele vakgebied.Je leert alles op het gebied van online marketing en e-commerce en hetgeen wat daarbij komt kijken, zoals de strategie, marketingmix en het opzetten van een webwinkel. In deze beroepsmodule wordt specialistische kennis aangeboden over: 
• Realistische kansen zien om een organisatiebehoefte in online marketinginstrumenten te vertalen 
• Op deskundige wijze bepalen welke online marketinginstrumenten bijdragen aan de organisatiedoelen
• Keuze en inrichten van een webshop 
• Laten aansluiten van de webshop op doelgroep(en) en de bedrijfsformule.

Kijk hier voor meer informatie

  Digitale verkooptechnieken - HMC

De online verkoop stijgt als een speer. Wil jij ook meer weten over e-commerce? Doe dat dan met de cursus digitale verkooptechnieken aan het Hout- en Meubilleringscollege (HMC).

Deze training is gericht op medewerkers uit de interieurbranche die zichzelf willen scholen in digitale verkooptechnieken, zoals bijvoorbeeld verkoop via webshops, en het gebruik van digitale middelen tijdens adviesgesprekken.

Meer weten? Kijk op de website van het HMC. 

Wat is e-commerce?

Nu naast de fysieke winkel ook online een grote rol in de retail speelt, is e-commerce een belangrijk onderdeel van de markt geworden. E-commerce is simpelweg alle handel die online plaatsvindt, maar het is meer dan enkel het kopen en verkopen van producten en diensten: 

  • Onder e-commerce vallen o.a. conversieoptimalisatie, SEO, customer journey en  data analyse, 

  • E-commerce is onder te verdelen in verschillende soorten, waaronder de klassieke winkel voor klanten en business to business e-commerce; 

  • Deze nieuwe manier van verkopen aan klanten vereist een andere aanpak. Voor succesvolle e-commerce maak je gebruik van verschillende online strategieën.

Precies weten wat jouw klanten willen, opvallen tussen de andere online aanbieders en nog veel meer leer je met een cursus e-commerce. Met een training e-commerce krijg je de handvatten om jouw winkel ook online tot een succes te maken.

Cursus online verkopen

Het aantal aankopen dat online gedaan wordt groeit elke dag, net als het aantal websites en webshops. Door middel van een goede online strategie kun je opvallen tussen deze andere websites en webshops. Trek meer bezoekers naar je website en genereer meer aankopen met een e-commerce strategie. Word beter in online verkopen en zet jouw winkel op de online kaart met een cursus e-commerce via Werk in de Winkel voor de retail en detailhandel.

Cursus e-commerce

Werk in de Winkel is er voor alle medewerkers in de detailhandel, volg daarom een van de opleidingen of cursussen gericht op de retail om jouw vaardigheden in de winkel en online te versterken. Met een training verkopen via internet leer je hoe je jouw online verkopen een boost geeft en hoe je klanten ook online een goede ervaring kan bieden.