04/11/2021 | Leestijd 4 minuten

Ben jij mantelzorger? Met deze webinar leer je wat je moet weten

Als mantelzorger moet je flink wat ballen in de lucht houden. Daarnaast ervaar je waarschijnlijk ook stress over degene voor wie je zorgt, of over je eigen werk-privé-balans. Werkende mantelzorgers komen dan ook steeds vaker klem te zitten tussen werk, hun thuissituatie en mantelzorg. Maar wanneer ben je eigenlijk officieel een 'mantelzorger'? Hoe ga je het gesprek aan met je leidinggevende? Dat, en nog veel meer, wordt bespreekbaar gemaakt in de gratis webinar 'Zorgen, Dat Werkt Niet Lekker’ op dinsdag 9 november van CNV en brancheorganisatie INretail. 

Ben jij mantelzorger? Met deze webinar leer je wat je moet weten

Wist je dat één op de drie werknemers (tijdelijk) een extra zorgtaak heeft voor een familielid, partner, buurvrouw, vriend of vriendin? Dit blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd door Maurice de Hond in opdracht van CNV. In coronatijd is er alleen maar meer druk op de mantelzorg komen te staan, mede vanwege de coronabesmettingen en het tekort in de zorg.

Meer dan de helft van de mantelzorgers ervaart moeite met combinatie werk

Het is bepaald niet makkelijk om mantelzorger te zijn. De zorg voor een ouder, of bijvoorbeeld een buurman die ziek is, kan veel van je vragen. In deze situatie is het fijn als je een goede balans tussen je werk en je (mantel)zorgtaken kunt vinden. Ruim tweederde (67 procent) van de werkende mantelzorgers geeft aan dat de druk bij hen erg hoog is, blijkt uit het onderzoek van Maurice de Hond. Meer dan de helft, 58 procent, vindt de combinatie mantelzorg en werk moeilijk. Bij 39 procent neemt, door personeelstekorten op het werk, de stress toe. 

Maak mantelzorg bespreekbaar

Ben jij mantelzorger? Geef het vooral aan bij je werkgever. Want maar liefst een derde van de werkgevers weet niets af van het mantelzorgbestaan van de werknemer in kwestie. Dat blijkt uit het onderzoek van Maurice de Hond. Terwijl het enorm kan helpen om jouw baas hiervan op de hoogte te stellen. Bijvoorbeeld als je soms iets later komt vanwege je zorgtaak. Samen met jouw leidinggevende, kun je op deze manier onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om jouw taak als mantelzorger te laten passen in je agenda. Misschien kun je even weg als het nodig is, of je werktijden flexibeler indelen. 

Webinar 'Zorgen, Dat Werkt niet Lekker' 

Tijdens de Webinar 'Zorgen, Dat Werkt Niet Lekker' komen de volgende onderwerpen op tafel: 
•    Heb je nog tijd voor jezelf als mantelzorger?
•    Hoe doen anderen dit?
•    Krijg je de ondersteuning die je nodig hebt? 
•    En waar heb je recht op als mantelzorger?
•    Wat is het gevolg van Corona op de zorgtaak die je hebt?

Waarom de webinar over mantelzorg volgen? 

De Webinar 'Zorgen, Dat Werkt Niet Lekker' geeft inzicht in de verschillende aspecten van mantelzorg. Door het delen van ervaringen met anderen en het ontvangen van de juiste informatie, kun je weer een stap zetten naar een betere prive-werkbalans. Heb jij die balans al gevonden? Sluit je aan, want daar kunnen anderen weer van leren.

Meld je aan 

Zorg dus voor jezelf, en meld je aan voor de webinar 'Zorgen, Dat Werkt Niet Lekker' die CNV en brancheorganisatie INretail op dinsdag 9 november van  20.00 - 21.00 uur organiseren.